Viorica Dăncilă, la începerea noului an şcolar: ,,Ca prim-ministru este important să las în urmă un număr cât mai mare de elevi din mediul rural care să ajungă la facultate”

9 sep 2019 152 afişări Diverse
Viorica Dăncilă, la începerea noului an şcolar: ,,Ca prim-ministru este important să las în urmă un număr cât mai mare de elevi din mediul rural care să ajungă la facultate”
GALERIE (15 de imagini) VEZI GALERIA

Premierul Viorica Dăncilă a participat luni la deschiderea anului şcolar, la Şcoala Gimnazială din Sântămăria Orlea, judeţul Hunedoara. Prim-ministrul a descris localitatea, într-o postare pe Facebook, ca fiind ,,o comunitate mică, dar care merită, ca orice alt loc din România, oportunităţi solide de educaţie şi dezvoltare.”

Şeful Executivului le-a transmis elevilor că îşi doreşte ca ei să facă parte din acei elevi care ajung la facultate şi fac performanţă.

„Pentru mine, ca prim-ministru, este important să las în urmă un număr cât mai mare de elevi din mediul rural care să ajungă la facultate şi sunt mândră de această moştenire”.

Viorica Dăncilă a spus că educaţia înseamnă dezvoltarea mai bună a comunităţilor locale

"Educaţia înseamnă pentru aceşti copii o viaţă mai bună, un trai mai bun, oportunitatea de a-şi clădi un rost în viaţă. Educaţia reprezintă concret ieşirea din sărăcie, combaterea violenţei domestice, o stare de sănătate mai bună, ambiţii personale mai mari care atrag după sine alte şi alte generaţii. Educaţia înseamnă o dezvoltare mai bună a comunităţilor locale”.

După festivitatea de deschidere, premierul a stat de vorbă cu cei mici şi le-a urat mult succes în noul an şcolar.

Şcoala Gimnazială din Sântămăria Orlea, Hunedoara, a fost reabilitată în perioada 2016-2017. Investiţia s-a realizat prin Ministerul Educaţiei Naţionale.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.