Marcel Toader ajunsese la un pas de faliment! Probleme financiare uriaşe cu apartamentul şi firma, o datorie uriaşă către Gabriela Cristea şi bani nerecuperaţi de la prieteni

4 aug 2019 62052 afişări Diverse
Marcel Toader ajunsese la un pas de faliment! Probleme financiare uriaşe cu apartamentul şi firma, o datorie uriaşă către Gabriela Cristea şi bani nerecuperaţi de la prieteni

Omul de afaceri Marcel Toader a trecut prin momente grele anul trecut, atunci când a fost somat să evacueze apartamentul în care locuia, din cauza unor probleme financiare. Potrivit România TV, motivul pentru care fostul sportiv a fost evacuat din apartament este neachitarea cheltuielilor de întreţinere către asociaţia de proprietari, vreme de patru ani. Conform unor surse, datoria pe care a acumulat-o fostul soţ al Gabrielei Cristea era de 40.000 de euro.

Marcel Toader ajunsese la un pas de faliment!

După ce asociaţia de proprietari l-a dat în judecată, Judecătoria Sectorului 5 a dispus executarea silită, dându-i lui Marcel 30 de zile să părăsească imobilul.

Am mai cerut intrarea în insolvenţă, pentru că şi statul are să-mi dea nişte bani. Nu mai există riscul să fie scos la licitaţie. Nu se poate vinde acum apartamentul. Mama m-a sfătuit să-l vând, dar, de fapt, să mă mut, ceea ce voi face în decursul anului ăstuia. Mă voi muta din apartamentul acela, există o limită. În 2014 ne-am apucat să-l renovăm, am investit în el vreo 10 mii euro. Banii nu provin doar din cântările Mariei (Maria Constantin, fosta lui soţie n.r) pentru că la vremea respectivă nu avea la fel de multe cântări. Banii proveneau din anumite terenuri pe care le-am avut eu, chiar şi persoanele care l-au renovat pot spune cine le-a plătit”, declara Toader în 2018.

Firma care se ocupa de piscine a fost în insolvenţă

Pe lângă evacurea silită din apartament, fostul sportiv avea, tot anul trecut, şi probleme în afaceri. Firma sa, Blue Ciel SRL, care avea ca obiect de activitate construcţia de piscine, şi-a cerut insolvenţa, potrivit Click!.

În anii 1990-2000, Clubul Blue Ciel din Floreasca, deţinut tot de Marcel, era un loc foarte popular în rândul celor din showbiz şi nu numai. Acum doi ani, fostul sportiv a postat pe Facebook o imagine cu piscina şi a scris un mesaj nostalgic: „Cine mai ţine minte Clubul Bleu Ciel din Floreasca? L-am construit cu atâta drag!!! Era prima piscină publică din Bucureşti cu sistem de filtrare CE, conform Normativului European, cu proiectoare subacvatice şi fântâni arteziene pe 3 etaje, la suprafaţă. Ce amintiri!”.

Averea lui Toader s-a "evaporat", iar fosta soţie Gabriela Cristea l-a acuzat că i-a "tocat" 400.000 de euro! Cei doi au rămas într-un litigiu de la despărţire şi până acum. Pe lângă aceste probleme, fostul sportiv avea un conflict cu mai mulţi prieteni de la care avea de recuperat 50.000 de euro, în condiţiile în care resursele sale erau minime!

Marcel Toader a decedat astăzi, din cauza unui infarct pe care l-a suferit în timp ce se afla la masă. În tinereţe, afaceristul a jucat rugby la Steaua, echipă cu care a câştigat trei titluri de campion. Totodată Toader a făcut parte din lotul selecţionatei de rugby a României la Campionatul Mondial din 1987.

A fost triplu campion naţional

Marcel Toader a fost unul dintre cei mai importanţi rugbyşti ai României din anii ’80. Fostul sportiv a jucat pe postul de fundaş, dar remarcat s-a făcut din poziţia de aripă. De altfel, a fost premiat de federaţie, fiind considerat una dintre cele mai bune aripi de la naţionala României.  Toader este triplu campion naţional şi medaliat cu bronz la Campionatul European.

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.