Charlie Hebdo şochează din nou! O nouă caricatură extrem de controversată a apărut în spaţiul public. Francezii s-au folosit de imaginea lui Iisus Hristos

13 mar 2019 9342 afişări Diverse
Charlie Hebdo şochează din nou! O nouă caricatură extrem de controversată a apărut în spaţiul public. Francezii s-au folosit de imaginea lui Iisus Hristos

Publicaţia Charlie Hebdo a publicat o nouă caricatură şocantă, care însă are în spate un mesaj puternic.

Francezii l-au întruchipat pe Iisus Hristos, răstignit, dar cu faţa transformată în zona genitală a bărbaţilor. Nasul i-a fost desenat sub forma unui penis, iar ochii au fost acoperiţi de o pereche de testicule păroase. Caricatura apare într-un clip video de câteva secunde, în care, urcat de Charlie Hebdo pe Twitter. La un moment dat, caricatura lui Iisus ridică testiculul stâng, pentru a putea privi în jur.

Acest nou produs controversat al publicaţiei de satiră vizează direct Biserica Catolică. În jurul lui Iisus apare mesajul: "Pedofilia: Biserica a reuşit într-un final... să-şi deschidă ochii". Artiştii fac referire la numeroasele cazuri în care diferiţi preoţi au abuzat tineri şi au scăpat nepedepsiţi. Francezii încearcă să scoată în evidenţă faptul că pânâ de curând, Biserica a închis ochii atunci când cazurile de pedofilie apăreau în spaţiul public.

Caricatura dedicată Simonei Halep

După ce Simona Halep a câştigat Roland Garros, celebra revistă franceză de satiră Charlie Hebdo a publicat o caricatură care a avut-o în prim-plan pe jucătoarea noastră. Recunoscută pentru un tip de umor controversat, care a atras un atac terorist în 2015, Charlie Hebdo şi-a îndreptat atenţia spre Simona Halep şi a ales să pună triumful constănţencei într-o lumină mai mult decât ironică şi jignitoare la adresa liderului mondial. În ediţia respectivă, Halep a fost personajul principal al unei caricaturi intitulate "O româncă a câştigat la Roland Garros".

Şi, alături de poză, a apărut şi mesajul "Fier vechi, fier vechi!", unul de prost gust, care face referire la românii de etnie romă care au creat, în ultimii ani, mai multe probleme pe teritoriul Franţei.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.