Dezvăluiri stupefiante despre selecţia la loturile de juniori: 14 copii de preşedinţi pro-Burleanu, convocaţi la echipele naţionale! "Lumea zice că e 1.000 selecţia, 3.000 intratul în amical şi 5.000 la turnee. Euro, nu brânză!". | UPDATE Reacţia FRF

19 oct 2018 17639 afişări Fotbal Intern
Dezvăluiri stupefiante despre selecţia la loturile de juniori: 14 copii de preşedinţi pro-Burleanu, convocaţi la echipele naţionale! "Lumea zice că e 1.000 selecţia, 3.000 intratul în amical şi 5.000 la turnee. Euro, nu brânză!". | UPDATE Reacţia FRF Răzvan Burleanu a dirijat bine alegerile din primăvară, zdrobindu-şi adversarii. Actualul preşedinte a primit aproape 70% din voturi. FOTO: Mediafax

UPDATE Federaţia Română de Fotbal a reacţionat, răspunzând solicitării ProSport de a lămuri lucrurile cu următorul punct de vedere:

"Federaţia Română de Fotbal îşi rezervă dreptul a nu comenta afirmaţii ce apar pe reţelele de socializare. În schimb, în cazul în care doriţi informaţii despre modul în care se face selecţia la loturile de juniori, domnul Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal, este dispus să răspundă întrebărilor dumneavoastră în cadrul emisiunii ProSport Live.

Referitor la celelalte trei întrebări ale dumneavoastră, facem următoarele precizări:

  1. Federaţia Română de Fotbal nu a impus niciodată o clauză de sancţionare a antrenorilor de la loturile de juniori. Ei au contracte pe perioade determinate, cu date scadente imediat după încheierea competiţiilor oficiale.
  2. Fiecare selecţioner este liber să cheme la lotul national jucătorii de care consideră că are nevoie. Activitatea acestuia este analizată în cadrul şedinţei Comisiei Tehnice, unde este prezentat un raport la finalul fiecărei acţiuni.
  3. Reprezentativele de juniori sunt testate periodic. Mai mult, începând din acest an, la fiecare selecţionată de juniori se va implementa şi testul Vameval, care a fost făcut pentru prima oară la noua reprezentativă U15. La sfârşitul lunii septembrie, sub îndrumarea lui Jean-François Domergue, fost campion european cu naţionala Franţei şi manager dezvoltare UEFA pentru juniori, şi a lui Loïc Borie, preparator fizic UEFA, cei mai tineri tricolori au participat la testul Vameval prin care le-a fost evaluată capacitatea aerobă."

Doi foşti membri în conducerea FRF, Marcel Puşcaş şi Dan Ionescu, au făcut zilele trecute, pe Facebook, câteva dezvăluiri stupefiante despre modul în care ar fi ajuns să se facă selecţia la loturile de juniori ale României.

Marcel Puşcaş, fostul fotbalist şi preşedinte la Steaua, până astă-primăvară director la FRF, a remarcat că, în meciurile importante de calificare pentru Turul de Elită ale naţionalei sub 17 ani, antrenorii n-au făcut toate schimbările permise de regulament. În partida cu Ungaria (scor 0-0) s-au făcut doar două schimbări din patru posibile, în cea cu Serbia (scor 2-2) trei schimbări din patru, iar în ultima, cu Lituania (scor 4-0), s-au făcut toate schimbările, dar trei dintre ele abia în ultimele minute de joc.

De aici pornind, Marcel Puşcaş a remarcat, în caseta tehnică a meciurilor, că printre rezerve s-au numărat 3 tineri fii de preşedinţi care l-au votat pe Burleanu la alegerile din 18 aprilie: Florică junior (tatăl – preşedinte la AS Regal), Szondi junior (tatăl – preşedinte la Miercurea Ciuc) şi Pascu junior (tatăl – preşedinte la Chişcani).

Dintre cei trei, primii doi au fost băgaţi pe teren în ultimul meci, în minutul 82, când scorul era deja 3-0 şi România nu mai avea cum să scape victoria.

Tricolorii U17 s-au calificat la Turul de Elită de pe locul 2, după Ungaria, dar depăşind Serbia şi Lituania.

„Felicitări staffului pentru arta de-a jongla cu compromisul obligatoriu, instituit de dorinţa lui Burleanu de a deveni preşedinte FRF“

Marcel Puşcaş a candidat la şefia FRF astă-primăvară. Miza pe 35-40 de voturi, dar a primit 7. Unii dintre votanţi, a povestit ulterior Puşcaş, i-au promis că-l votează, dar s-au răzgândit după ce le-au fost convocaţi copiii la naţionalele de juniori. FOTO: Mediafax

Marcel Puşcaş nu s-a oprit aici, dezvăluind că, de fapt, la loturile de juniori – pe toate categoriile de vârstă – sunt în total 14 copii de preşedinţi-votanţi! Aceştia, spune Puşcaş, ar fi fost convocaţi ca parte a înţelegerii lui Burleanu, înaintea alegerilor, cu taţii micilor fotbalişti. Părinţii l-au votat preşedinte pentru un nou mandat de 4 ani, iar copiii au ajuns la loturi. Aparent, spune fostul director al FRF, toată lumea ar ieşi în câştig: Burleanu va avea pe mână încă 4 ani bugetul federaţiei, în timp ce tăticii îşi văd odraslele în echipamentul naţionalei. Dar, spune Puşcaş, înţelegerea n-a fost respectată pe deplin, pentru că promisiunile ar fi fost că tinerii vor fi nu doar selecţionaţi, ci şi trimişi în teren!

De pierdut, explică Marcel Puşcaş, pierd copiii selecţionaţi pe merit la loturi, pentru că nu există rezerve pe măsura titularilor, dar şi performanţele naţionalelor României, care la meciurile cu adevărat importante (abia în Turul de Elită se întâlnesc, de obicei, echipele tari pentru a prinde un loc la turneul final) vor fi lipsite de soluţii pe banca de rezerve. „Felicitări celor 11 copii care au evoluat în cele trei partide ducând greul unui turneu unicat, în care schimbările reale permise de regulament nu s-au putut face datorită DISCREPANŢEI VALORICE dintre titulari şi rezerve! Felicitări şi staffului pt arta de-a şti jongla cu compromisul obligatoriu, instituit de dorinţa lui Burleanu de a deveni preşedinte FRF, prin atragerea la loturile naţionale a copiilor preşedinţilor votanţi şi nu a valorilor reale! Compromisul se face pe seama tricolorului, cu el pe pieptul jucătorilor.

Pt acceptarea acestuia, stafful nu poate fi felicitat, poate fi demis. Greul abia începe! Calificarea la un Turneu de elită este un «obiectiv» doar în mandatul lui Burleanu“, începe ultima din seria de postări ale lui Marcel Puşcaş pe tema campaniei de la naţionala sub 17 ani.

Meciul juniorilor U17 cu Lituania: Florică jr. a intrat în minutul 87, Szondi jr - în minutul 82, la scorul de 3-0

În conversaţia purtată pe contul de Facebook al lui Marcel Puşcaş a intervenit Dan Ionescu, fost secretar general adjunct al FRF pe probleme de copii şi juniori, care a confirmat indirect afirmaţiile celui dintâi, spunând că după alegeri au rămas datorii mari care acum trebuie plătite, că în acest moment s-a renunţat complet la teste şi că nu mai există o comisie de selecţie, iar performanţa la juniori nu mai interesează conducerea federaţiei, care urmează să se ascundă în anii următori după calificarea tineretului (naţionala sub 21 de ani) la turneul final de anul viitor, din Italia.

Într-una din postările sale, Puşcaş a adăugat altă informaţie şocantă: „Lumea zice ca e 1000 selecţia, 3000 intratul in amical si 5000 la turnee. Nu-s convins ca-i chiar asa. 😁 Euro, nu brânză“.

Echipa României U17 în meciul cu Lituania (scor 4-0): R. Sava – D. Grosu, Drăguşin (cpt.), Vita, Stefanovici (87 Florică) – Perianu, Grameni (82 Szondi) – I. Stoica (87 Iana), Bani (58 Corbeanu), A. Pitu – L. Munteanu (82 T. Suciu)

Selecţioner: Daniel Mogoşanu

Rezerve neutilizate: 12. Tătaru – 5. Bolenyi, 16. Pascu, 18. Chilili


ProSport s-a adresat FRF cu o serie de întrebări, pentru a afla punctul de vedere al federaţiei în privinţa acuzaţiilor aduse de Puşcaş şi Dumitru. Până la ora publicării textului, federaţia nu ne-a dat niciun răspuns.


Iată, mai jos, câteva din afirmaţiile făcute de foştii oficiali ai FRF pe contul de Facebook al lui Marcel Puşcaş:

Marcel Puşcaş, 3 octombrie:

„CU PĂRINŢII - VOTANŢI, REZERVE LA LOT?

- partea a 2-a -

Deoarece partea a I-a a postării referitoare la selecţiile de la loturile naţionale a avut un impact bun, mulţi prieteni sunându-mă întru' aprobare, voi continua cu partea a doua.

Nu doar la selectionata U17 sunt selectaţi copii ai unor preşedinti de club care au votat in 18 aprilie la FRF.

In situaţii similare mai sunt alţi 11 la alte loturi de juniori.

Să nu fiu inteles gresit, n-am nimic cu ei.

Am insă cu părinţii si mai mult cu cei din FRF care acceptă astfel de practici.

Parcă se promova obiectivismul in cadrul FRF!?

Dacă una dintre condiţiile de-a fi votat este cea de-ai include pe copiii votanţilor in echipele României, nu mă miră, cunoscând personajul.

Mergând pe principiile devenite proverbe cum că " aşchia nu sare departe de trunchi" sau " ce naşte din pisică, şoareci mănâncă", nu m-ar deranja dacă ar veni si rezultatele cu cei tineri la... România.

Din păcate părinţii tinerilor selectionati n-au fost "nici trunchi, nici pisici "

Victimele pot fi chiar copiii!

Burleanu s-a tinut de cuvânt selectându-le odraslele (bineinteles, nu el, poate tehnicienii FRF, el fiind doar un bun administrator al fotbalului🤕), părinţii la fel, votându-l pe Burleanu.

In aparenţă părtile sunt chit.

Doar in aparenţă pt că părinţii au "supus votului" si condiţia ca, copiii lor să şi joace la turnee internaţionale.

Altfel tinerii nu sunt fotbalisti si ei n-au cu ce se mândri.

Dar funcţia de preşedinte este prea mare ca lucrurile să nu poată fi indreptate.

Părintii nutresc speranta ca "misunderstanding-ul electoral" sa fie reparat.

Să devină echitabil.

Pt presedinte e simplu.

Printr-un indemn, semn, apropos, adresate "tehnicienilor" din subordine, titularizarea la turnee se poate produce.

Dacă nu, se poate da si un ton, chiar un ordin, precum in primul război mondial:

TRECEŢI BATALIOANE ROMÂNE CARPAŢII!

Doar aşa vom performa, cu batalioane de copii de presedinti, la loturile naţionale.

Nu-i aşa că sloganul- proiect "PERFORMANŢA ARE VIITOR"

e pe cale a se realiza?

Mie aşa îmi pare.😁

Poimâine U17 joacă un decisiv pt calificarea la Elită contra Serbiei.

Cu o victorie suntem calificaţi.

Posibil si cu un egal.

Cum primul meci cu Ungaria n-a convins este posibil ca 11-le de bază să suporte nişte modificări.

S-ar împăca si capra si varza.

Prin introducerea celor trei juniori, copii ai presedintilor de club votanti, intelegerea părinte/vot- copil/international ar deveni in sfârsit echitabilă.

O linie de 3 pe fund a României u17, contra Serbiei, formată din PASCU(Chiscani) - SZONDI( Miercurea Ciuc) - FLORICĂ( Regal) ar putea deveni letală.

Adică apărătorii României să fie chiar preşedinţii de club.

Prin reprezentanţi, bineînţeles.

I-ar da dreptate FRF-ului că şi aşa se pot obtine calificările si ca intr-adevăr "cine se aseamănă se adună"!

Nu-i păcat sa dăm cu piciorul la o asemenea şansă?

SUCCES!

HAI ROMÂNIA!“

Marcel Puşcaş, 7 octombrie:

„ROMÂNIA U17

DA, COPIII PREŞEDINŢILOR SUNT FOTBALIŞTI!

INTERNAŢIONALI

U17 s-a calificat de pe locul doi, la Turneul de elită care va avea loc in primăvară.

Din grupă au mai făcut parte UNGARIA (loc 1), SERBIA (loc 3) si LITUANIA (loc 4).

Felicitări celor 11 copii care au evoluat in cele trei partide ducând greul unui turneu unicat, in care schimbările reale permise de regulament nu s-au putut face datorită DISCREPANŢEI VALORICE dintre titulari si rezerve!

Felicitări si staffului pt arta de-a sti jongla cu compromisul obligatoriu, instituit de dorinţa lui Burleanu de a deveni presedinte FRF, prin atragerea la loturile nationale a copiilor preşedinţilor votanţi si nu a valorilor reale!

Compromisul se face pe seama tricolorului, cu el pe pieptul jucătorilor.

Pt acceptarea acestuia, stafful nu poate fi felicitat, poate fi demis.

Greul abia incepe!

Calificarea la un Turneu de elită este un "obiectiv" doar in mandatul lui Burleanu. 😂

În al lui Sandu Mircea, era normalitate.

Vedeţi statisticile ultimilor patru ani, si, ai ultimilor zece, dinaintea lor.

Comparaţi.

Traumatizarea unui lot naţional prin lipsa concurentei si lipsa posibilitatilor reale de a face inlocuiri, nu este posibilă decât dacă, n-ai jucat sau antrenat, "ţi se rupe" de România si dacă scaunul de sub fund e mai important ca orice echipă naţională.

Bucuria afişată si mediatizarea ineficientă pot fi catalogate ca a fi false.

S-a putut obtine calificarea in aceste condiţii si datorită facilităţii grupei.

Turneul de elită va fi mult, mult mai greu.

A ne menţine pe aceeasi linie, pe aceleasi "principii", inseamnă sinucidere performanţială.

Asta dacă o calificare la Campionatul european este o performanţă!?

Stau si mă intreb, de ce oare in nici un joc, cu excepţia ultimului, cu Lituania, stafful "a-ndrăznit" să introducă copiii preşedinţilor doar la scorul-avantaj de 3 si 4 la zero?!

Ce se intâmpla daca scorul era echilibrat?

Cum rezolvau problemele reale de joc?

Au fost vopsiti internaţionali, spre "disperarea" lui Lacătuş, Adrian Ilie, Klein, D Munteanu, Ţicleanu, Hoban, Pintilii si mulţi alţii care n-au fost internaţionali de juniori.

Asta nu inseamnă că, copiii votanţilor vor fi şi fotbalişti.

Vor fi doar internaţionali!😁

La turneul de elită nu va mai participa Lituania.

Vom da bot in bot cu Franţa, Germania, Anglia etc.

Care este perspectiva echipelor nationale de juniori cu o astfel de abordare?

Că a obţinerii scaunului am observat.

PS. Îi sugerez tânărului si talentatului gazetar sportiv Răzvan Luţac, autorul articolului din GSP, să inlocuiască adjectivul "SENZAŢIONAL".

Nici o victorie, a oricărei echipe româneşti, la orice nivel, împotiva oricărei echipe lituaniene, la orice nivel, NU POATE FI SENZAŢIONALĂ!

Poate fi, cel mult, NORMALĂ.

Altminteri, o dăm in amatorism.

Nu este cazul.“

Dan Ionescu, fost secretar general adjunct FRF: "Înseamnă că obligaţiile sunt foarte mari. Antrenorii în ultimul timp nu prea mai contează“

De-a lungul ultimelor două săptămâni, Dan Ionescu (fost secretar general adjunct la FRF) a intervenit de mai multe ori în discuţii. Iată câteva din observaţiile sale:

> „Esti dus Marcele. Eu nu le cunosc valoarea copiilor, dar ca sa ii debutezi intr-un joc de asemenea importanta, inseamna caobligatiile sunt foarte mari. Desigur, este important si cine este conducatorul delegatiei, deoarece antrenorii in ultimul timp nu prea mai conteaza cand se face echipa. Nimeni nu a fost sanctionat in urma rezultatelor proaste, de fapt nu au trecuta nici clauza in contract la necalificare.“

> „(…) trebuie sa respecte cuvantul dat, iar obligatiile dupa alegeri sunt mari. Calificarile la juniori, de fapt performanta la juniori nu mai intereseaza. Se vor axa pe lotul de tineret care are sanse de peste 95% sa se califice la turneul final. Cred ca dupa Portugalia s-a epuizat norocul. Ce s-a intamplat acolo eu intr-o viata nu am vazut asa ceva. BAFTA la turneul final. (n.r. - comentariul a fost postat înainte de meciul România - Liechtenstein, care a consfinţit matematic calificarea)

> „(…) Nu stiu daca este real. Problema este simpla… Isi ia cineva responsabilitatea selectiei acestor copii, Comisie de selectie nu mai exista, testari fizice si tehnice nu se mai fac. A venit francezul si s-au dat teste. Nici la Clairefontaine si nici la nationalele de juniori nici in Franta, nici in Germania nici in Spania nu sunt acceptati fara sa dea teste si trebuie sa prezinte obligatoriu testele medicale.“

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.