Răchită, scârbit de conducătorii de la Petrolul: "A ieşit o mare mizerie. M-am lămurit, n-au nicio legătură cu spiritul petrolist şi cu suporterii". Ce le reproşează fostul căpitan al câştigătoarei Cupei din 1995 actualilor şefi ai grupării ploieştene

11 sep 2019 5808 afişări Cupa Romaniei
Răchită, scârbit de conducătorii de la Petrolul: "A ieşit o mare mizerie. M-am lămurit, n-au nicio legătură cu spiritul petrolist şi cu suporterii". Ce le reproşează fostul căpitan al câştigătoarei Cupei din 1995 actualilor şefi ai grupării ploieştene Marius Stan, preşedintele de la Petrolul, ar fi cerut ca meciul de Cupă cu Sportul Snagov să se joace la Ploieşti, dar s-a răzgândit de mai multe ori, acuză Răchită. FOTO: Facebook Petrolul

Partida Sportul Snagov – Petrolul Ploieşti, programată miercuri, de la ora 16.30, în faza a 4-a a Cupei României, a fost precedată de un episod de “negocieri” care l-a scârbit pe Valeriu Răchită, încă manager general la echipa ilfoveană. Fost căpitan al echipei Petrolul care a câştigat Cupa României în 1995, Răchită povesteşte că a încercat să ajute formaţia prahoveană, fiind de acord să joace meciul de Cupă pe stadionul “Ilie Oană” şi chiar să suporte o parte din costuri. Conducătorii clubului Petrolul, care îi ceruseră acest lucru, s-au răzgândit însă în ultima clipă şi au vrut să joace la Ghermăneşti, pentru a nu plăti 17.000 de lei către firma de pază şi l-au scos tot pe el vinovat, dezinformându-i pe suporteri.

“Plăteam noi 17.000 de lei din cheltuieli, ca să se joace meciul pe Ilie Oană. Dar ei au vrut la Ghermăneşti

Vivi Răchită e pe picior de plecare de la Sportul Snagov 

“A ieşit o mare mizerie. Am fost sunat săptămâna trecută de Marius Stan (n.r. – preşedintele actual la Petrolul), care mi-a spus: ‘Vivi, am picat în Cupa României cu Sportul, voi sunteţi organizatori. Am o rugăminte pe care ţi-o adresez în calitatea ta de prahovean şi vechi petrolist. Putem juca pe Ilie Oană?’. Am fost de acord. Dar anul trecut a fost la fel: am picat în Cupă cu Craiova şi urma să jucăm tot la noi, cei de acolo ne-au propus să mutăm meciul în Bănie. Am acceptat şi Rotaru (n.r. – patronul de la CSU Craiova) mi-a plătit aşa: transportul, 15 camere la hotel, teren de antrenament şi toţi banii rezultaţi din vânzarea biletelor, adică vreo 45.000 de lei. Acum, fiind deplasarea aproape, nu se punea problema de transport sau cazare la Ploieşti. Dar am cerut banii care se vor încasa pe bilete, că Petrolul are oricum buget mare. Marius Stan mi-a răspuns: ‘Da, perfect, mulţumesc’. Mă sună a doua zi şi-mi spune: ‘Vivi, eşti pe speaker, sunt cu contabilul şi cu avocatul clubului. Noi trebuie să plătim 10.000 de lei chiria stadionului, 7.000 de lei arbitrajul şi 17.000 de lei firma. Trebuie să plăteşti şi tu ceva din ei’. Am fost de acord. Am zis, OK. Bine, hai, ca petrolist, înţeleg că n-aveţi bani, sunteţi săraci, deşi aţi cheltuit 2.300.000 de euro anul trecut şi n-aţi promovat, vă plătesc eu chiria şi arbitrajul. Adică vreo 17.000 de lei. Mi-au răspuns din nou: ‘Foarte bine, mulţumim!’. Mă sună iar, după două ore, şi-mi spun că şi-au mai făcut ei nişte socoteli şi că mai bine jucăm la Ghermăneşti! Atunci m-am lămurit: n-aveţi, fraţilor, nicio legătură cu spiritul petrolist, cu suporterii... Pe ‘Ilie Oană’, fanii ar fi intrat gratis, pe baza abonamentelor, se juca pe un teren frumos... Dar aşa, au ales să vină la Ghermăneşti, cu o echipă cu jucători de Liga 1, ca să joace pe un teren foarte prost... Treaba lor!”.

“Intrarea e liberă la meci. Dar avocatul Petrolului le-a spus suporterilor că am pus eu preţul biletelor 30 de lei

Ulterior, afirmă Răchită, oficialii Petrolului l-au scos tot pe el vinovat în discuţiile cu suporterii “găzarilor”: “Le-am spus patronilor mei cum au evoluat discuţiile. Au decis să pună preţul biletelor 30 de lei, să-şi scoată măcar organizarea partidei, dar eu n-am ştiut de asta, am aflat abia ieri. M-a sunat un suporter ploieştean să mă roage să lăsăm biletele măcar la 15 lei, în loc de 30... Mi-a spus că li s-a transmis de către avocatul clubului că eu am pus 30 de lei biletul. Eu habar n-aveam de toată povestea. Am vorbit cu Onosă (n.r. – noul patron de la Sportul Snagov) şi mi-a răspuns că a decis ca suporterii care vin la tribuna a II-a, din Snagov, să fie intrarea liberă, iar pentru cei care vin de la Ploieşti, băgaţi dincolo, să fie 30 de lei biletul. I-am explicat că n-are cum să facă asta, mai ales că nu-l vor lăsa jandarmii. Când se va afla că intrarea la tribuna a II-a e liberă, se vor duce toţi acolo şi vor sta la grămadă cu suporterii noştri. Câţi bani putea să strângă? Veneau 200 de suporteri. Îi dădeam eu 6.000 de lei şi gata! A înţeles şi a lăsat intrarea gratuită. Dar în Ploieşti li s-a spus oamenilor că a pus Răchită biletul 30 de lei la meciul de Cupă!”.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.