Asta îl aşteaptă pe Hagi în Cupă. Sănătatea are jucători cu sute de meciuri în Liga 1. Ionuţ Rada: “Am emoţii ca la debut. Hagi m-a dorit la Viitorul”

Joi, 13:30 4555 afişări Cupa Romaniei
Asta îl aşteaptă pe Hagi în Cupă. Sănătatea are jucători cu sute de meciuri în Liga 1. Ionuţ Rada: “Am emoţii ca la debut. Hagi m-a dorit la Viitorul”

Sănătatea Cluj, adversara Viitorului din 16-imile Cupei României, este o specialistă a acestei competiţii. Finanţatorul Aurelian Ghişa s-a obişnuit să adune jucători din Cluj care şi-au încheiat cariera la nivel mare şi să-i aducă la echipa sa, care joacă în Seria a 5-a a Ligii 3.

Ionuţ Rada, Laurenţiu Rus, Raul Ciupe, Filip Lăzăreanu, Dan Roman, Dan Matei sau Cosmin Tilincă sunt fotbaliştii cu ”greutate” de la Sănătatea.

”Cu siguranţă mi-era dor să joc cu o echipă de Liga 1. M-am întors în România de un an şi pot spune că am aceleaşi emoţii ca la debut, mai ales că Hagi m-a şi antrenat. Sunt 4-5 ani de când am plecat din Liga 1”, a spus Ionuţ Rada pentru ProSport.

Fundaşul care până anul trecut a jucat în Serie B a fost antrenat de Hagi la FCSB, iar “Regele” a vrut să-l transfere şi la Viitorul. ”A încercat să mă ducă acolo, mai ales când eram în ultimul an cu CFR, ne-am întâlnit, dar, din păcate, nu s-a realizat transferul. Rămâne însă o satisfacţie pentru că m-a dorit”, a spus Rada.

”Avem mai multe meciuri, dar ei au alt ritm”

În privinţa meciului din Cupa României, Ionuţ Rada se aşteaptă ca puştii lui Hagi să-i ia la alergat pe el şi pe colegii săi.

”Diferenţa acolo va fi. Noi avem mai multe meciuri ca cei de la Viitorul, dar ei au alt ritm, altă pregătire. Încercăm să facem surpriza. La noi e o atmosferă frumoasă. E frumos să te reuneşti cu foşti adversari din Liga 1, ca într-o selecţionată a Clujului. Nu se pune problema financiară când venim aici”, a spus Ionuţ Rada, care ştie ce-i lipseşte echipei lui Hagi pentru a lupta la titlu: ”Tocmai experienţa îi lipseşte şi faptul că Viitorul nu-şi permite să păstreze acelaşi lot. Proiectul lor este făcut să vândă, nu să construiască echipe. Dacă menţinea 3-4 ani jucătorii, cu siguranţă putea face lucuri mari şi în Europa”.

Jocurile din 16-imi vor avea loc în perioada 24 - 26 septembrie 2019.

Cum Sănătatea Cluj nu îşi desfăşoară meciurile din Liga 3 pe un stadion cu nocturnă, partida cu Viitorul ar putea avea loc pe Cluj Arena, în situaţia în care televiziunile vor decide ca jocul cu Viitorul să se dispute seara.

În ediţiile trecute ale Cupei României, Sănătatea Cluj a jucat în fazele superioare cu FCSB, Dinamo, ASA Târgu Mureş sau FC Argeş.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.