Cristian Scutariu, despre lamentările inutile pe subiectul Steaua - FCSB: "Alea ce zicea, puturoasele alea? Mă-sa, mă-sa ce zicea?"

8 iul 2019 15426 afişări Fotbal Intern
Cristian Scutariu, despre lamentările inutile pe subiectul Steaua - FCSB: "Alea ce zicea, puturoasele alea? Mă-sa, mă-sa ce zicea?"
foto: Mediafax / Marian Ilie

Unde ai plecat, tu, Steluţooo? Cui ne-ai lăsat pe lumea asta? Nu stateai tu bine aici, cu noi, să facem casă împreună? Să ne bucurăm, să spunem top-top-top-tororop-top-top în Europa League? Te ducem la groapă, Steluţo, în viziunea unora.

Discursul legat de subiectul Steaua - FCSB e atât de polarizat încât doar un perseverent îl poate descâlci. A făcut-o Matei Udrea, într-un excelent articol publicat duminică seară pe site-ul ProSport, articol în urma căruia mă gândeam, ca orice om cu o urmă de raţiune, că dilemele vor fi lămurite. Însă, nu!

Ce ne interesează pe noi în clipa în care avem, iată, în faţă cel mai mare furt din istoria fotbalului românesc? Ne interesează să vedem dacă suferă toţi. Suntem Guica, la umbra casei, de vorbă cu Paraschiv, Achim şi Nilă, cei trei care urmează să destrame o familie. ”Alea ce zicea, puturoasele alea? Mă-sa, mă-sa ce zicea?”. Generalii, generalii ce fac? Îmbuibaţii ăia nu plătesc? Dar suporterii ăia, ăia pentru cine cântau în 2005 cu Valencia şi în 2013 cu Ajax? Ei ce zic? 

Adică bine, a fost tâlhărie, dar doar domnul Becali suferă? Restul nu suferă? Suntem campionii întrebărilor inutile!

Ne agăţăm de partea strict emoţională şi riscăm să rămânem în ploaie, deşi soluţia salvatoare e la îndemână. Ce zic ”generalii”, termen atât de generos folosit pentru nişte indivizi dubioşi care şi-au ridicat vile hidoase în urma relaţiilor cu Becali din perioada aia gri. Cui îi pasă ce zic ei? A fost constatat furtul, Steaua a fost luată fără niciun drept şi trasă peste ”brand-ul” Becali, sunt o grămadă de ani în care am avut timp să ne lămurim de treaba asta, acum trebuie să vedem cum facem ca lucrurile să nu se mai repete şi ca răul să fie, pe cât posibil, îndreptat. Ce zic suporterii? E destul de simplu. Suporterii au aflat că au fost minţiţi şi, vezi prezenţa din Liga 4, s-au repliat după ce le-a fost arătat adevărul. Cine nu a făcut-o îşi asumă faptul că ţine cu un alt club, nu cu Steaua. E atât de simplu!

Să se îndrepte răul făcut. Asta înseamnă, desigur, sesizarea celor abilitaţi să rezolve problema. Organele specializate ale statului, cele care trebuie să intre cu berbecul în cele două părţi care au supervizat întâmplările regretabile din perioada aia - Becali şi ”Armata” - şi Federaţia Română de Fotbal, cea care trebuie să explice, aşa cum întreba şi Matei Udrea, ce caută FCSB în Liga 1 în clipa de faţă?

Dacă vom continua să plângem, să ne amintim ce frumos era când nu ştiam despre furt, vom rata şansa de a învăţa să ne protejăm în faţa unor viitoare astfel de încercări de distrugere a ceea ce a mai rămas bun în fotbalul românesc. Dacă a mai rămas ceva.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.