CFR şi-a asigurat bugetul. Câţi bani aduce calificarea în grupele Europa League şi ce superadversari pot întâlni clujenii

29 aug 2019 15571 afişări Fotbal Intern
CFR şi-a asigurat bugetul. Câţi bani aduce calificarea în grupele Europa League şi ce superadversari pot întâlni clujenii

CFR poate întâlni adversari de super clasă, chiar dacă nu va juca în Champions League. Clujenii vor fi vineri la tragerea la sorţi pentru grupele Europa League, iar în urna capilor de serie sunt nume “grele”. Sevilla, Arsenal, Porto, AS Roma, Manchester United, Sporting sau Lazio sunt cele mai importante echipe pe care le pot întâlni clujenii.

CFR, în urna a 4-a

Urnele la tragerea la sorţi se vor face în ordinea coeficienţilor, iar CFR are deocamdată cel mai slab coeficient din echipele prezente la tragere, acesta calculându-se pe baza rezultatelor europene din ultimii 5 ani. Astfel, campioana României va fi în urna a 4-a.

EL aduce cel puţin 10 milioane de euro

Cu toate că nu au reuşit să ia potul de peste 20 de milioane de euro din Champions League, clujenii vor avea o sumă importantă care va intra în club, de pe urma participării în Europa League. CFR a câştigat deja 2,92 milioane de euro pentru că a ajuns în faza grupelor. O victorie în grupe valorează 570.000 de euro, iar un egal 190.000 de euro. În cazul în care şi-ar câştiga grupa, clujenii vor mai încasa 1,5 milioane de euro. În plus, CFR va fi premiată şi din market pool, care se acordă în funcţie de audienţă. În total, CFR urmează să încaseze între 10 şi 15 milione de euro, de pe urma calificării în Europa League.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.