Ce capacitate vor avea stadioanele din Bucureşti, în vederea EURO 2020. Noi modificări la Giuleşti

29 ian 2019 6243 afişări Fotbal Intern
Ce capacitate vor avea stadioanele din Bucureşti, în vederea EURO 2020. Noi modificări la Giuleşti

Managerul proiectului EURO 2020, Florin Şari, a anunţat ce capacitate vor avea stadioanele aflate în planul pentru turneul final. Situaţia stadionului Dinamo este în continuare incertă.

"Estimare cu privire la capacitatea stadioanelor: Ghencea - 30.500 de locuri, stadionul din Giuleşti - între 14.000 şi 16.000 de locuri în funcţie de configuraţia locurilor, Arcul de Triumf - 8100 de locuri şi Dinamo - în funcţie de factorii de urbanism poate avea între 18.000 şi 20.000 de locuri", a spus Florian Şari, în cadrul unei conferinţe de presă.

În legătură cu stadionul Giuleşti era decis iniţial să se monteze 14.000 de locuri. Acum, după ce au apărut discuţii conform cărora o asemenea capacitate ar fi prea mică pentru un club precum Rapid, se ia în considerare montarea a 16.000 de locuri. Chiar dacă am intrat în oarecare criză în ceea ce priveşte timpul, doar la stadionul Ghencea s-au produs schimbări vizibile. Vechiul stadion a fost pus la pământ şi va începe construcţia celui noi. La Giuleşti va fi păstrată o parte din actualul stadion şi va fi mai mult un proces de renovare, nu se va construi un nou stadion de la zero. La fel şi la Arcul de Triumf. La Dinamo ştim cu siguranţă că arena nu va fi gata în 2020.

Bucureştiul se numără printre cele 12 oraşe (Roma, Baku, Sankt Petersburg, Copenhaga, Amsterdam, Bucureşti, Londra, Glasgow, Bilbao, Dublin, Munchen şi Budapesta) care vor găzdui meciuri la Euro 2020. Pe Arena Naţională se vor juca 3 meciuri din faza grupelor şi o optime. Turneul final va avea loc între 12 iunie şi 12 iulie 2020 şi va marca 60 de ani de la înfiinţarea Campionatului European.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.