Cât va investi CNI pentru construcţia a 275 de baze sportive în România! Gică Popescu a anunţat un buget uriaş

10 iul 2019 2805 afişări Fotbal Intern
Cât va investi CNI pentru construcţia a 275 de baze sportive în România! Gică Popescu a anunţat un buget uriaş

Compania Naţională de Investiţii (CNI) va construi 150 de baze sportive în România. Anunţul a fost făcut de către Gică Popescu, consilierul prim-ministrului României în proiectul EURO 2020.

"Două tipuri de baze care vor fi construite în localităţile din România. Primele sunt de Tip 1. 150, care vor ajuta foarte mult Federaţia Română de Fotbal. Bugetul este în jurul a 200 de milioane de euro. Am cerut o listă de la FRF s-au făcut şi nişte schimbări, dar nu multe, cred că îi vreo 10 cazuri.

O astfel de bază va avea un teren mare, 68 de metri pe 105 metri, sintetic, cu 500 de locuri în tribune, cu 4 vestiare, o zonă de socializare, un cabinet medical pentru a nu mai avea problemele pe care le-am avut, să nu se mai aştepte salvările",
a spus la Digi Sport, Gică Popescu.

"Pentru a avea aceste baze construite în localitate, fiecare primărie trebuie să deţină 13.000 de metri pătraţi. În afara acestora vor fi cele de Tip 2. Vor fi construite 125 de terenuri, de dimensiuni mici, cu vestiare, în şcoli", a mai declarat Popescu.

CNI a investit şi-n construcţia unor stadioane noi, în Ghencea, Giuleşti şi Arcul de Triumf, arenele urmând a face parte dintrel gazdele pentru EURO 2020.

Reconstrucţia stadionului Steaua rămâne cel mai avansat obiectiv care face parte din proiectul pentru participarea Bucureştiului la Campionatul European 2020. Lucrările au început în luna august a anului trecut, arena construită în anii ’70 a fost pusă la pământ, s-a turnat fundaţia, iar acum noul stadion începe să prindă formă. ProSport vă prezintă în exclusivitate imagini de la înălţime cu arena. Se vede clar progresul, lucrările au avansat, iar “Ghencea” prinde formă.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.