Bătaie de joc | "Forzza Steaua": gazonul Farului, vandalizat sub ochii oamenilor Primăriei. Stadionul luat de autorităţile locale cu mari promisiuni a fost lăsat în paragină: nicio investiţie, plouă în clădiri, s-au furat cablurile de la nocturnă

24 ian 2019 2920 afişări Fotbal Intern
Bătaie de joc | "Forzza Steaua": gazonul Farului, vandalizat sub ochii oamenilor Primăriei. Stadionul luat de autorităţile locale cu mari promisiuni a fost lăsat în paragină: nicio investiţie, plouă în clădiri, s-au furat cablurile de la nocturnă 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7906/17850459/3/forza-steaua-la-farul.jpg

Persoane necunoscute au intrat pe stadionul Farul, sub nasul paznicilor angajaţi de Primărie, şi au vandalizat gazonul, scriind greşit un mesaj de susţinere pentru o echipă din Bucureşti: „Forzza Steaua“ (corect: „Forza Steaua“). Autorii faptei au ars cu benzină iarba în forma literelor fără să fie deranjaţi de cineva.

Distrugerea petrecută sub ochii oamenilor Primăriei vine să pună capac unei serii de evenimente contrariante, în violent contrast cu declaraţiile de intenţii ale edilului Decebal Făgădău.


Gazonul arenei Farul a fost vandalizat de persoane necunoscute care au scris "Forzza Steaua" (greşind cu un "z" cuvântul din limba italiană), deşi, teoretic, complexul e păzit de oameni angajaţi de Primărie şi plătiţi din bani publici. De la preluarea complexului, în septembrie, autorităţile publice n-au făcut absolut nimic din ce promiseseră atunci când au cerut baza Farul de la MTS

Suporterii Farului care au deţinut echipa până astă-vară, când a fost luată de Ciprian Marica, neagă vehement orice implicare în vandalizarea arenei, arătându-se chiar indignaţi de faptă. Între 2016 şi 2018, interval în care au reînfiinţat Farul, au înscris clubul în Liga 4 şi au promovat succesiv până în Liga 2, membrii galeriei „marinarilor“ au participat la mai multe operaţiuni de igienizare a stadionului căzut în ruină şi care, la momentul respectiv, aparţinea de Ministerul Tineretului şi Sporturilor.

Astă-vară, într-un amplu interviu acordat ProSport în momentul în care guvernul decidea, prin HG, să treacă stadionul Farul de la MTS la Primăria Constanţa, primarul Decebal Făgădău a zugrăvit un viitor luminos pentru arenă. El a explicat că autorităţile locale vor să investească în stadion, să-l renoveze şi să-l redea circuitului, dar nu pot până nu intră în posesia lui. „Vom face curăţenie şi vom face funcţional stadionul. Apoi îl vom pune la dispoziţie tuturor doritorilor. Doar nu m-am zbătut doi ani să iau stadionul ca să-l ţin închis!“, a explicat edilul Făgădău în septembrie, pentru ProSport, vorbind despre renovarea clădirilor, a gazonului, curăţenie generală, înlocuirea scaunelor de pe stadion. Totul părea bine planificat şi pus la punct, aşteptându-se doar OK-ul din perspectivă legală.


Primarul Decebal Făgădău a lăsat, pe parcursul interviului acordat ProSport, intenţia unui om hotărât şi bine informat, descriind cu multe detalii ce urma să se întâmple după ce stadionul Farul trecea la autorităţile locale. Au trecut de atunci peste 4 luni şi nimic din ce a descris politicianul PSD nu s-a întâmplat, arena degradându-se şi mai mult. În plus, faţă de perioada când aparţinea de MTS, au apărut şi distrugerile provocate de persoane care profită de faptul că paznicii plătiţi de Primărie nu-şi fac treaba

HG-ul fusese deja emis în momentul discuţiei dintre primar şi reporter, iar Complexul Farul avea să treacă de facto de la MTS la Primăria Constanţa în doar câteva zile. De atunci nu s-a mai mişcat însă nimic, iar autorităţile locale, după ce s-au văzut cu arena din Primăverii în proprietate, au uitat toate planurile măreţe. Până în acest moment nu s-a investit nimic. În clădirile din complex plouă pentru că nu a fost reparat tavanul. În ce priveşte înlocuirea scaunelor, s-ar părea că aceasta a fost doar o altă glumă a primarului. Acum trei luni s-au furat cablurile de la instalaţia de nocturnă.

Este neclar şi de ce plăteşte Primăria paznici din banii constănţenilor, atât timp cât oricine poate intra şi face orice pe stadion, inclusiv să distrugă gazonul şi să fure diverse echipamente.

Astă-vară, când a apărut informaţia că se pregăteşte o Hotărâre de Guvern prin care Complexul Farul urma să treacă de la MTS la Primăria Constanţa, suporterii echipei de fotbal au acuzat un plan ascuns: de fapt, spuneau aceştia, se urmăreşte lăsarea în ruină a stadionului, apoi demolarea întregului complex şi construirea, în loc, a unui cartier de blocuri. Făgădău a dezminţit vehement această speculaţie, afirmând că nu intenţionează aşa ceva, că legea nu-i permite asemenea operaţiuni şi că, oricum, Primăria va investi masiv în renovarea arenei şi reintroducerea ei în circuit, pentru că "infrastructura sportivă a oraşului Constanţa e oricum săracă".

 

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.