Un King Kong mai scund: Mitriţă se uită de sus la colegii săi. Devine cel mai valoros fotbalist din New York şi va fi antrenat de omul care în ultimii 11 ani a fost mâna dreaptă a lui Guardiola

4 feb 2019 6064 afişări Stranieri
Un King Kong mai scund: Mitriţă se uită de sus la colegii săi. Devine cel mai valoros fotbalist din New York şi va fi antrenat de omul care în ultimii 11 ani a fost mâna dreaptă a lui Guardiola

Alexandru Mitriţă (23 de ani) a semnat cu New York City FC, astfel că va părăsi Liga 1 Betano după doi ani petrecuţi la Craiova. Omul trecut şi pe la FCSB şi Viitorul va fi cel mai valoros jucător din lotul nord-americanilor. Mai mult decât atât, Mitriţă va fi antrenat de Domenec Torrent (56 de ani), cel care pentru 11 ani a fost secundul lui Pep Guardiola.

Cotat la 3.5 milioane de euro, conform site-ului de specialitate Transfermarkt, Mitriţă va fi peste restul colegilor săi la acest capitol. Doar argentinianul Maxi Moralez (31 de ani) se apropie de Mitriţă, cu o cotă de 3 milioane de euro. Moralez a evoluat timp de cinci ani în Serie A, la Atalanta, iar în prezent este unul dintre dirijorii echipei din "Big Apple". Un alt coleg cotat la o sumă decentă este finlandezul Alexander Ring (27 de ani), a cărui valoare de piaţă se ridică la 1.75 de milioane de euro. Ring s-a şcolit la Bayer Leverkusen, a trecut şi pe la Gladbach şi Kaiserslautern, iar de doi ani evoluează pentru New York City.

Antrenorul principal, Domenec Torrent, şi-a început cariera de antrenor în 1994, la CF Palafrugell. A mai condus Palamos şi Girona, iar din 2007 a ajuns la Barcelona. A fost secund la echipa a doua, unde l-a întâlnit pe Guardiola. Mai apoi l-a urmat pe Guardiola şi la prima echipă, unde i-a avut în grijă pe Xavi, Iniesta şi Messi. Când Guardiola a plecat la Munchen, i-a cerut lui Torrent să vină cu el. Domenec a acceptat, astfel că a părăsit Catalonia pentru Bavaria. L-a urmat pe Guardiola şi la Manchester, pentru ca mai apoi să decidă că e timpul să revină în lumina reflectoarelor.

După ce Patrick Viera a lăsat New York City pentru a prelua Nice, Torrent a fost chemat să antreneze în MLS. Fiind vorba de franciza care deţine şi Manchester City, Torrent a făcut pasul relativ uşor spre America de Nord. L-a părăsit pe Guardiola după 11 ani, iar mesajul său a fost: "Au fost 11 ani memorabili alături de prietenul şi colegul meu, Pep Guardiola. Mereu mi-am dorit să fiu antrenor principal, astfel că am ales să profit de această oportunitate. Pep mi-a urat succes şi mi-a spus că această despărţire nu reprezintă un <<la revedere>>, ci un <<ne revedem curând>>."

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.