EXCLUSIV | ”Zidul” care-l poate lovi în plin pe Băluţă: ”Nu ştie ce îl aşteaptă”. Riscurile la care se supune după transferul la Brighton

1 feb 2019 4286 afişări Stranieri
EXCLUSIV | ”Zidul” care-l poate lovi în plin pe Băluţă: ”Nu ştie ce îl aşteaptă”. Riscurile la care se supune după transferul la Brighton

Adrian Boingiu a vorbit, la ProSport Live, despre aspectele pozitive şi negative pe care le poate avea Premier League în cariera lui Tudor Băluţă (19 ani), ajuns la Brighton. Totul depinde de modul în care se va pregăti, pentru că, e de părere fostul antrenor al României de la U19, fundaşul va primi încredere din partea englezilor.

Calităţile lui Băluţă sunt evidente. Cu un joc aerian foarte bun, tehnică şi cu un fizic de invidiat pentru mulţi fotbalişti români, el poate ajunge să se integreze, în viitor, în prima echipă a lui Brighton. Singurul minus al lui Băuţă este experienţa, dar ea va fi căpătată în timp:

Plusurile lui Băluţă

Într-o primă fază poţi să spui că transferul te surprinde, dar dacă îi vezi calităţile, nu e aşa. E un jucător foarte bun, care se integrează oriunde. Gică i-a acordat foarte multe şanse, dar are şi calitate foarte bună. În ultimii 2 ani şi jumătate a crescut foarte mult. A reuşit să se depăşească, e determinant pentru echipa U19 şi pentru Viitorul. E format şi pot spune că nu mă surprinde transferul, indiferent dacă ar fi mers la Brighton la un alt club.

Eu l-am folosit şi fundaş central, aşa a şi debutat la nivel de echipă naţională şi la Viitorul, dar e mai bun la centrul terenului. Acoperă foarte bine zona din faţa fundaşilor centrali. L-am folosit şi eu şi cei de la Viitorul în ultimul an şi jumătate

Minusurile lui Băluţă

Are nevoie de experienţă, dar acesta este unul dintre lucurile pe care le va căpăta în timp, mai ales în Anglia. Cred că mai are nevoie şi de dezvoltare la forţă şi putere.

Întotdeauna când iei o decizie (n.r. referitor la transferul la Brighton) e şi un risc. Depinde de cel care face pasul şi care se expune unui viitor pe care şi-l doreşte, dar nu ştie ce îl aşteaptă. E un risc în această mutare, dar el e un băiat determinat, care posedă o gândire foarte bună. Va face totul în beneficiul lui, sunt sigur. Îl văd foarte montat. Îi acord şansă, nu se va întoarce în România.

Nu poate să fie titular la Brighton acum. Cu siguranţă că va fi un jucător de perspectivă, nu ştiu cât de repede însă, depinde de el. Englezii trebuie să-i dea încredere, totuşi, pentru că e tânăr. Dar cred că se va întâmpla asta, pentru că au plătit mult pe el. Se vor implica. Acum nu cred că poate juca, dar există perspective

  • Băluţă a fost transferat de Brighton pentru 3 milioane de euro, dar va rămâne la Viitorul până la finalul sezonului
  • Băluţă va câştiga 45.000 de euro pe lună la gruparea engleză

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.