Ipoteză şocantă! Qatar a folosit agenţi CIA pentru a obţine găzduirea Cupei Mondiale 2022

29 iul 2018 4985 afişări Fotbal Extern
Ipoteză şocantă! Qatar a folosit agenţi CIA pentru a obţine găzduirea Cupei Mondiale 2022

Qatar, ţara care a obţinut găzduirea Cupei Mondiale din 2022, a încălcat regulamentul FIFA sabotând celelalte cadidate pentru găzduirea turneului final. Presa engleză susţine că cei din Qatar s-au folosit de agenţi CIA şi companii de PR.
 
The Sunday Times dezvăluie că ar poseda documente care arată că ţara gazdă a CM 2022 a răspândit o propagandă falsă despre principalii contracandidaţi, SUA şi Australia. În campanie au fost folosite personalităţi care să aducă critici ţărilor lor pentru a crea impresia că nu există niciun fel de susţinere a dosarului de candidatură.

Din planul secret au făcut parte jurnalişti şi bloggeri pentru a apărea numai articole negative în SUA şi în Australia. În plus, se arată că un profesor a fost plătit cu 9.000 de dolari pentru a promova un raport ce scotea în evidenţă costurile uriaşe pe care le-ar fi suportat americanii pentru a găzdui Cupa Mondială.

Regulamentul FIFA spune clar că o ţară candidată la organizarea CM nu are voie să denigreze un alt stat concurent. Cei din Qatar au negat vehement spusele englezilor.

Qatar 2022 va fi şi o premieră: Cupa Mondială se va juca în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie.

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.