Selecţionerul Muntenegrului, Ljubiša Tumbakovic, a fost demis după ce a boicotat meciul din preliminariile EURO 2020 cu statul Kosovo. Momente incredibile

8 iun 2019 8568 afişări International
Selecţionerul Muntenegrului, Ljubiša Tumbakovic, a fost demis după ce a boicotat meciul din preliminariile EURO 2020 cu statul Kosovo. Momente incredibile

UPDATE Selecţionerul Muntenegrului, Ljubiša Tumbakovic, a fost demis după ce nu s-a prezentat la meciul cu Kosovo din preliminariile EURO 2020. Din cauza tensiunilor politice şi ale ameninţărilor venite din Serbia, tehnicianul sârb a decis că e mai bine să facă un pas în spate. Federaţia de la Podgorica nu i-a dat dreptate şi l-a demis în cursul zilei de sâmbătă. Meciul s-a terminat la egalitate, scor 1-1.


Muntenegru şi Kosovo se înfruntă în această seară, în preliminariile EURO 2020, dar selecţionerul Ljubiša Tumbaković şi jucătorii Filip Stojkovic şi Mirko Ivanic au decis să nu participe la joc. Tumbaković e sârb, iar ceilalţi doi evoluează pentru Muntenegru, dar s-au născut în Serbia.

Din pricina tensiunilor din Kosovo şi Serbia, cei trei au decis să nu participe la meci. Conform Kosovan Football, cei trei ar fi fost ameninţaţi de numeroşi oameni cu influenţă din Serbia. Mesajul ar fi fost clar: dacă mergeţi la meciul cu Kosovo, veţi avea de suferit. Cei trei au făcut imediat un pas în spate.

UEFA nu permite ca Serbia şi Kosovo să se înfrunte în meci oficial. În 2008, Kosovo şi-a autodeclarat independenţa faţă de Serbia. Statul este parţial recunoscut. Serbia nu recunoaşte independenţa Kosovo, ultima etapă din destrămarea Iugoslaviei. Pe lângă Serbia, alte cinci state europene nu recunoscut indepedenţa Kosovo: Cipru, Grecia, Slovacia, Spania şi România.

Filip Stojkovic şi Mirko Ivanic s-au născut în Serbia, dar evoluează pentru naţionala statului Muntenegru. În prezent, cei doi evoluează în Serbia, la Steaua Roşie Belgrad.

Meciul dintre Muntenegru şi Kosovo are loc vineri, la 21:45.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.