EXCLUSIV | Fostul căpitan al naţionalei e gata să revină după şapte luni de calvar: "A reluat antrenamentele şi intră!" + Cel mai preţios sfat: "Băi, când a bătut gongul peste 30 de ani, începeţi să vă gândiţi la viitor, nu la 35, când banii nu mai vin şi gloria s-a topit"

30 oct 2018 5640 afişări Fotbal Extern
EXCLUSIV | Fostul căpitan al naţionalei e gata să revină după şapte luni de calvar: "A reluat antrenamentele şi intră!" + Cel mai preţios sfat: "Băi, când a bătut gongul peste 30 de ani, începeţi să vă gândiţi la viitor, nu la 35, când banii nu mai vin şi gloria s-a topit"

Dragoş Grigore s-a accidentat în martie într-un meci al României cu Suedia. Verdictul a fost dur, fractură de calcaneu. A fost operat la călcâi de celebrul ortoped Ramon Cugat, în Barcelona, şi acum şi-a reluat antrenamentele. Fundaşul de 32 de ani al lui Ludogoreţ va reveni pe teren în noiembrie, contractul său cu bulgarii, pentru care nu a apucat să joace, fiind valabil până în 2020. Antrenorul care l-a descoperit, Ioan Sdrobiş, a anunţat care e starea actuală a omului care a îmbrăcat tricoul naţionalei de 33 de ori şi a purtat pe braţ banderola de căpitan. 

"Am vorbit cu el zilele trecute. A fost operat la Barcelona, de cel mai bun doctor de acolo şi acum a început antrenamentele. A fost la control, e bine şi uşor - uşor intră, au nevoie mare de el. Se sfătuieşte cu  mine. Înţelege că-i vreau binele în viaţă", a spus Sdrobiş pentru ProSport.

Tehnicianul de 72 de ani, cel care l-a lansat pe Grigore, a dezvăluit ce i-a transmis fundaşului în ultimele discuţii purtate, "Părintele" explicând că a avut rolul său în revenirea jucătorului în Europa, el sosind la Ludogoreţ din Qatar, de la Al-Sailiya. "I-am zis că a fost un pas extraordinar la Toulouse, după în Qatar...dar apoi, scumpule, pentru sănătatea ta şi pentru a celui mic, că erau temperaturi foarte mari acolo, să treci înapoi în Europa. Nu ştiu dacă a ţinut cont neapărat, dar a ajuns în Europa. Noi discutăm mereu".

Cel mai preţios îndemn pentru Grigore, dar şi ceilalţi fotbalişti aflaţi în ultima parte a carierei, e: "Ultimul sfat pe care îl dau, ca să i se bage pe creier: Băi, când a bătut gongul peste 30 de ani, începeţi să vă gândiţi la viitor, asta o spun pentru toţi jucătorii, nu la 35 de ani, când vă speriaţi, vă uitaţi în stânga, în dreapta şi nu ştiţi ce să faceţi, că banii nu mai vin, iar gloria s-a topit, s-a pus cenuşa pe ea. Unii se mai apucă de băutură şi de alte prostii, Doamne fereşte! şi de aia e dezastru. Asta e prăbuşirea. Pe Grig dacă îl ajută sănătatea joacă până la 35-36 de ani".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.