Probleme cu mingea de la Cupa Mondială? După ultimele gafe, un mare portar reacţionează dur: ”Inventăm baloane, iar portarii trebuie să ghicească traiectorii. Spectacolul se caută prin alte metode”

8 iul 2018 3479 afişări CM 2018
Probleme cu mingea de la Cupa Mondială? După ultimele gafe, un mare portar reacţionează dur: ”Inventăm baloane, iar portarii trebuie să ghicească traiectorii. Spectacolul se caută prin alte metode”

Cupa Mondială din Rusia a avut, până în faza semifinalelor, şi multe momente în care unii dintre cei mai buni portari ai lumii au gafat inexplicabil. Evident, totul a condus în direcţia unei discuţii despre mingea oficială a turneului, una pe care portarii o văd complet nepotrivită pentru postul lor. Primul semnal de alarmă a fost tras încă de la amicalele care au precedat turneul final.

După meciul dintre Spania şi Germania, portarii ambelor naţionale au criticat noua creaţie Adidas. ”Face lucruri ciudate, zboară cu o traiectorie imprevizibilă, cred că mai e loc de îmbunătăţiri. Pariez cât vreţi voi că vom vedea cel puţin 35 de goluri de la distanţă în Rusia pentru că e imposibil să anticipezi traiectoria”, spunea David De Gea. Acesta era completat de Ter Stegen, portarul Barcelonei completând că: ”Mingea putea să fie mai bună, se mişcă foarte mult în aer. Trebuie să ne obişnuim, nu e ca şi cum avem altă opţiune”.

A venit Mondialul, au venit şi gafele, iar ultima dintre ele a produs o nouă reacţie dură. Fernando Muslera a scăpat mingea în propria poartă în meciul Franţa - Uruguay, la un şut nu tocmai periculos al lui Antoine Griezmann. A fost momentul în care Pepe Reina a reacţionat spunând că: ”Continuăm să inventăm baloane, iar portarii trebuie să intuiască sau să ghicească traiectorii. Spectacolul se caută prin alte metode”. 

Mingea oficială a Cupei Mondiale din Rusia este Adidas Telstar 18. Dezvăluită oficial într-o ceremonie organizată la finalul lui 2017 în prezenţa lui Lionel Messi, mingea are un nume care sugerează clar intenţiile producătorului. ”Telstar” este o combinaţie între cuvintele ”television” şi ”star”, fapt care trădează dorinţa de spectacol.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.