FIFA, sesizată de o naţională eliminată de la Mondial. VAR, arătat cu degetul: "A servit numai interesul competitorilor noştri"

29 iun 2018 3290 afişări CM 2018
FIFA, sesizată de o naţională eliminată de la Mondial. VAR, arătat cu degetul: "A servit numai interesul competitorilor noştri"

Federaţia Naţională a Marocului a sesizat FIFA în legătură cu arbitrajul din meciurile cu Spania şi Portugalia, relatează Reuters. Fouzi Lekja, preşedintele Federaţiei Marocane de Fotbal, afirmă că naţionala ţării sale a fost victima unor erori grave, care i-au provocat eliminarea de la CM 2018. Preşedintele aduce în discuţie atât erorile făcute de arbitri, cât şi pe cele ale arbitrajului video, care ar fi servit interesul echipelor europene.

În scrisoarea adresată preşedintelui FIFA, Gianni Infantino, reprezentantul marocan scrie: „gravitatea acestor greşeli e mai evidentă acum, decât în timpul celor două meciuri (contra Portugaliei şi Spaniei), tehnologia VAR a servit numai interesul competitorilor noştri. Faţă de ce s-a întâmplat, ne putem exprima doar îngrijorarea că aceste nedreptăţi persistă şi au un impact negativ asupra imaginii FIFA şi viitorului fotbalului”.

Preşedintele marocan l-a îndemnat pe Infantino să ia măsurile necesare pentru a elimina nedreptăţile şi de a asigura cadrul unei competiţiii corecte, cu şanse egale pentru toate echipele.

Lejka susţine că cea mai mare greşeală a fost golul înscris de Cristiano Ronaldo, în victoria portughezilor cu 1-0, care ar fi venit în urma unui fault neacordat marocanilor.


Articol scris de Cristinel Roşu

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.