Atenţie, Croaţia! Detaliul care nu-i face cinste Franţei, dar la care a excelat şi a ajutat-o să meargă în marea finală. Ce au prezentat belgienii

12 iul 2018 5759 afişări Comentează şi tu CM 2018
Atenţie, Croaţia! Detaliul care nu-i face cinste Franţei, dar la care a excelat şi a ajutat-o să meargă în marea finală. Ce au prezentat belgienii

Franţa – Croaţia este finala Cupei Mondiale din Rusia, meci care va avea loc peste trei zile, la Moscova. Ecourile jocurilor din semifinale încă nu s-au încheiat, iar Belgia şi Anglia continuă să-şi lingă rănile.

Belgienii au prezentat un detaliu care în mod normal ar trebui să pună în gardă şi Croaţia pentru marea finală. Concret, ziarul Le Soir a preluat o statistică a meciului Franţa – Belgia, conform căreia în ultimele 26 de minute ale întâlnirii s-a jucat fotbal doar 11 minute! Din minutul 70 şi până la final, jocul a fost întrerupt de nu mai puţin de 23 de ori, de cele mai multe ori din cauza Franţei, care a încercat să-l închidă prin orice mijloace. De trei ori, băieţii lui Didier Deschamps au solicitat intervenţia medicului, astfel că numai însumând aceste momente s-au adunat peste patru minute de întreruperi.

Franţa a tras de timp cât de mult s-a putut, dar până la urmă şi-a urmărit interesul. Şi-a dorit cu orice preţ să ajungă în finală, astfel că a ”ucis” spectacolul. Şi în partida din sferturi cu Uruguay, Franţa a încercat să ”conserve” disputa după ce a marcat, dar tragerile de timp nu au mai fost atât de vizibile, având în vedere că a marcat şi golul doi, diferenţa de pe tabelă fiind astfel mai clară.

Croaţia a fost condusă în toate cele trei jocuri eliminatorii în drumul spre finală, de Danemarca, Rusia şi Anglia, dar de fiecare dată a restabilit egalitatea. Trupa lui Dalic trebuie, aşadar, să fie foarte atentă cu Franţa, pentru că dacă va fi din nou condusă, va avea dificultăţi mult mai mari să revină. Chiar dacă nu este ”sănătos”, cu siguranţă Franţa nu va avea nicio reţinere să tragă de timp pentru a câştiga trofeul, în cazul în care va marca prima.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.