Olăroiu, despre aducerea românilor la Jiangsu: ”Ar putea juca”. Cine se poate impune în fotbalul chinez

2 ian 2019 2991 afişări Campionate Externe
Olăroiu, despre aducerea românilor la Jiangsu: ”Ar putea juca”. Cine se poate impune în fotbalul chinez

Cosmin Olăroiu (49 de ani) vrea să facă o forţă din Jiangsu Suning în fotbalul din Asia. Conducerea îi pune la dispoziţie un buget generos, aşa cum se întâmplă la majoritatea echipelor din zonă, şi s-a gândit la fotbaliştii pe care îi poate aduce.

În privinţa românilor, Olăroiu are un mesaj clar. Îi va fi foarte greu să-i aducă, pentru că stilul de viaţă din celălalt capăt al lumii e total diferit. ”Sunt multe lucruri diferite. Fiecare ţară e diferită, fiecare ţară are un anumit mod de a exista. Iar noi avem datoria să ne aliniem acestui mod şi să ne acomodăm acestui mod. Cu siguranţă nu vom reuşi să schimbăm lucrurile, pentru că în orice ţară mergi, noi trebuie să ne adaptăm ţării şi nu ţara nouă. Şi atunci, dacă încercăm să schimbăm foarte mult din viaţa lor, probabil ajungem să fim incomozi. Şi trebuie să ţinem cont de aspectele astea şi trebuie să găsim modalităţi de a absorbi modul lor de a fi şi de a ne adapta, chiar dacă nu e uşor de multe ori. Dar ne străduim, avem experienţa necesară, avem foarte mulţi ani de când suntem plecaţi din România, şi eu şi colaboratorii mei, şi cred că reuşim destul de bine lucrul ăsta. Cu mâncarea sunt obişnuit. Mănânc mâncare chinezească. Mânănc coreean, japonez, orice mâncare asiatică” a declarat Cosmin Olăroiu pentru Telekom Sport. 

Antrenorul a făcut o scurtă descriere fotbalistului român care s-ar putea integra la Jiangsu Suning. Pentru că întrecerea din China a devenit mai puternică în ultimii ani, e nevoie de experienţă şi să aibă în spate un CV cu realizări. ”E foarte greu pentru că nu cunosc bine campionatul şi nu îl urmăresc atent. Cred că din jucătorii de la echipa naţională, da probabil că dintre ei, ar putea juca. Dar acum depinde de fiecare echipă, ce vrea şi de ce jucător are nevoie, la ce nivel”, a încheiat Olăroiu.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.