Noile stadioane ale Franţei nu aduc fericirea. S-a renunţat la mutarea lui OM după negocieri dure, dar problemele s-au mutat la Nice

1 aug 2014 2593 afişări Campionate Externe
Noile stadioane ale Franţei nu aduc fericirea. S-a renunţat la mutarea lui OM după negocieri dure, dar problemele s-au mutat la Nice
  • Primăriile şi cluburile vor să scoată investiţiile în stadioanele construite pentru Euro 2016 prin fixarea de preţuri uriaşe la bilete şi prin chirii exorbitante
  • Marseille a ajuns la un acord bi-anual gigant pentru a folosi Stade Velodrome
  • La Nice, fanii vor să boicoteze meciul amical cu Barcelona

Suporterii lui Olympique Marseille pot răsufla uşuraţi: echipa lor favorită va juca meciurile de pe teren propriu pe Stade Velodrome. După o săptămână în care s-a luat în calcul mutarea domiciului formaţiei alb-albastre la Montpellier din cauza chiriei exorbitante cerută de primăria din Marsilia, conducerea lui OM a obţinut condiţii financiare mai rezonabile din partea edililor locali.

Astfel, preşedintele grupării marseilleze, Margarita Louis-Dreyfus, a căzut de acord pentru achitarea unei chirii de 7,4 milioane de euro pentru următoarele două sezoane, după ce iniţial primarul Jean-Claude Gaudin ceruse o sumă cu 600.000 de euro mai mare. Astfel, Marseille va plăti 3 milioane de euro pentru a juca pe Velodrome în primul sezon şi 4 milioane pentru stagiunea 2015-2016.

Acordul a putut fi încheiat după ce s-au calculat veniturile din vânzarea biletelor, care s-ar putea ridica până la 20 de milioane de euro, sumă din care şi primăria va încasa un procent de 20%.

Margarita Louis-Dreyfus s-a arătat încântată de încheierea noului angajament: "Locul lui OM este pe Velodrome. Sunt fericită că am ajuns la un acord acceptabil pentru club şi primărie. Am demonstrat ataşamentul meu pentru Marseille. Este un gest pe care l-am făcut pentru toţi fanii echipei".

273.000.000 de euro a costat reconstrucţia stadionului Velodrome, ridicat pentru Campionatul European din 2016, care va fi găzduit de Franţa

Probleme la Nisa

Dacă la Marseille lucrurile s-au calmat, iar OM îşi va putea disputa jocurile de acasă pe Velodrome, problemele s-au mutat la "vecina" Nice. Fanii grupării de pe Riviera franceză au anunţat că vor boicota meciul amical cu Barcelona, care va avea loc pe 2 august, pe noua arenă Allianz Riviera. Motivul? Preţurile exorbitante fixate pentru acest joc, cuprinse între 25 şi 85 de euro. "Departe de noţiunea de a fi un aşa-zis eveniment pentru toţi locuitorii din Nisa, acest joc este pentru noi un simbol a tot ceea ce ne displace la fotbalul actual: folosirea sportului şi a pasiunii noastre în scopuri comerciale. Absenţa noastră are ca scop denunţarea preţurilor delirante pentru acest joc cu interes sportiv inexistent", au explicat fanii locali intenţia lor, pe site-ul website-ultra.fr.


245.000.000 de euro a costat construcţia stadionului Allianz Riviera, din Nisa

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.