Joey Barton iese la atac după ce a fost retras forţat: "50% din jucători ar trebui suspendaţi pentru că pariază! Sponsorul Federaţiei e o casă de pariuri, cum pot fi atât de stricţi?"

23 ian 2018 831 afişări Campionate Externe
Joey Barton iese la atac după ce a fost retras forţat: "50% din jucători ar trebui suspendaţi pentru că pariază! Sponsorul Federaţiei e o casă de pariuri, cum pot fi atât de stricţi?"

După ce a fost suspendat timp de 18 luni de Federaţia Engleză pentru că a pariat pe diferite meciuri de fotbal, Joey Barton a lansat un atac la adresa forului britanic, spunând că peste 50% din jucători ar trebui suspendaţi, conform BBC. Mijlocaşul în vârstă de 35 de ani mai spune că a paria pe un meci nu este sinonim cu trucarea unui meci.

"Cred că 50% din jucători ar trebui suspendaţi, pentru că este un fenomen foarte amplu. E o pedeapsă foarte severă, pentru ce au însemnat acele pariuri. Nu am voie nici să mă antrenez cu vreun club, sunt suspendat din orice activitate fotbalistică. Fără dubii, trebuia să fiu sancţionat. Greşeala este că amestecăm regulamentul pariurilor cu cel al trucării meciurilor. Trucarea meciurilor e greşită, pentru că afectează integritatea sportului. E ca şi cum te-ai dopa. Nu e nimic greşit cu pariurile, atât timp cât sunt controlate.

Cum pot fi atât de stricţi cei din Federaţie, când ei au ca partener oficial o casă de pariuri? Am crezut că nimănui nu îi păsa de pariuri, ci de trucarea de meciuri. Am avut cont la pariuri pe numele meu timp de 12 ani. Am făcut diverse lucruri pentru companiile de pariuri şi eram plătit cu bani în contul pentru pariuri, iar ei nu informau Federaţia", a spus Barton, conform BBC.

Jucătorul britanic este acuzat de Federaţia Engleză de Fotbal că a plasat 1.260 de pariuri în perioada 26 martie 2006 - 13 mai 2016. Barton a recunoscut că a pariat şi a furnizat dovezi medicale în legătură cu lupta sa împotriva dependenţei de pariuri. Barton a mizat bani şi la partidele în care a evoluat, însă precizat că şi-a apărat corect şansele în meciurile respective.

Joey Barton, care şi-a reziliat contractul cu formaţia Burnley în vara trecută, a mai evoluat de-a lungul carierei la Manchester City, Newcastle United, Queens Park Rangers, Olympique Marseille şi Rangers.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.