Englezii nu mai au limite! Contract fabulos pentru drepturile de televizare ale Cupei Angliei. Suma ameţitoare la care s-a ajuns

24 oct 2016 3533 afişări Campionate Externe
Englezii nu mai au limite! Contract fabulos pentru drepturile de televizare ale Cupei Angliei. Suma ameţitoare la care s-a ajuns

Federaţia Engleză de Fotbal şi-a dat acordul, luni, privind un contract în valoare de aproximativ 1.1 miliarde de euro pentru drepturile de televizare ale Cupei Angliei, începând din sezonul 2018-2019, notează BBC.

Înţelegerea vizează perioada 2018-2024 şi este valabilă la nivel global. Agenţia de marketing Pitch International va acoperi drepturile pentru Europa de Vest, Orientul Mijlociu şi partea nordică a Africii, în timp ce IMG se va ocupa de aceste contracte comerciale în restul lumii.

Urmează să fie subcontractate înţelegeri cu furnizorii de servicii de radiodifuziune, iar drepturile din Regatul Unit vor rămâne la BBC şi BT Sport. Martin Glenn, preşedintele Federaţiei Engleze, a declarat că noul acord marchează "un progres semnificativ".

"Acest acord ar putea avea un impact deosebit în privinţa promovării competiţiei în lume. Totodată, înţelegerea subliniază popularitatea în creştere de care beneficiază Cupa Angliei. Cu istoria şi tradiţia ei, are abilitatea remarcabilă de a crea poveşti fantastice şi de a inspira fanii, jucătorii şi cluburile că orice este posibil în fotbal. Acest acord va permite mai multe investiţii în terenuri, infrastructură şi alte programe", a declarat Glenn, citat de BBC.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.