Dispariţia lui Emiliano Sala provoacă un război între Nantes şi Cardiff City. Ce scrie BBC

6 feb 2019 5977 afişări Campionate Externe
Dispariţia lui Emiliano Sala provoacă un război între Nantes şi Cardiff City. Ce scrie BBC

FC Nantes îi solicită clubului Cardiff City să plătească suma de transfer în cazul lui Emiliano Sala, dispărut în urma accidentului aviatic din 21 ianuarie, atunci când aeronava de mici dimensiuni Piper Malibu s-a prălbuşit în Canalul Mânecii.

BBC susţine că FC Nantes le-a lăsat doar zece zile celor de la Cardiff, înainte de a acţiona în justiţie clubul galez pentru suma de 17 milioane de euro, record în istoria galezilor în privinţa transferurilor.

Clubul galez nu a efectuat primul transfer al banilor până azi şi transmite că totul va fi "rezolvat după ce faptele vor fi cunoscute".

Echipa angajată de familia lui Emiliano Sala pentru a continua căutările pentru atacantul argentinian şi pilotul care îl transporta de la Nantes la Cardiff a găsit, în cele din urmă, avionul privat şi un corp în interiorul său.

Anchetatorii britanici au declarat că în scurt timp va începe o ”operaţiune submarină” pe epava respectivă: "În acest moment este în curs de desfăşurare o operaţiune pentru a aduna elemente. O operaţiune submarină va fi efectuată în următoarele două zile", a spus purtătorul de cuvnt al AAIB (Biroul de anchetă britanic pentru accidente aeriene).

David Mearns, şeful de la Blue Water Recoveries, compania angajată de familia lui Sala pentru a continua căutările atacantului argentinian a lămurit situaţia cu privire la epava descoperită de echipa sa: "Timpul presează când este vorba de un corp, este deci obligatoriu ca ei să se ocupe de recuperarea avionului şi a corpului. Trebuie văzut cum poate fi ridicat avionul fără a deplasa corpul şi să ne asigurăm că va fi recuperat tot", a spus Mearns.

Conducătorul operaţiunii a precizat că operaţiuea nu este imposibilă din punct de vedere tehnic: ”Adâncimea apei nu este cu adevărat o problemă, iar cu nava potrivită se poate face faţă condiţiilor meteo (...) Sincer, este o chestiune de voinţă", a mai punctat acesta.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.