Avertismentul preşedintelui UEFA pentru cluburile care încalcă regula fair-play-ului financiar: "Nimeni nu este mai presus de lege!"

5 sep 2017 1517 afişări Campionate Externe
Avertismentul preşedintelui UEFA pentru cluburile care încalcă regula fair-play-ului financiar: "Nimeni nu este mai presus de lege!"

Preşedintele forului continetal UEFA, Aleksander Ceferin, a subliniat foarte clar, marţi, în cadrul Asociaţiei Cluburilor Europene de la Geneva, că fair-play-ul financiar trebuie respectat de către toate cluburile, conform AFP.

"Să nu ne înşelăm: fair-play-ul financiar este un enorm succes, deoarece a permis cluburilor să-şi reducă pierderile în mod drastic şi să adopte un model economic viabil pe termen lung. Cu toate acestea, ţine de credibilitatea UEFA şi a fotbalului de a garanta că regulile (n.r. fair-play-ului financiar) aflate în vigoare sunt respectate. Nimeni nu este deasupra legii", a declarat Aleksander Ceferin.

Reacţia lui Ceferin vine ca urmare a transferurilor realizate în această vară de cluburile PSG şi Manchester City. Echipa din capitala Franţei este anchetată pentru încălcarea fair-play-ului financiar, după realizarea celui mai scump transfer din istorie, 222 de milioane de euro pentru Neymar de la Barcelona. PSG a reuşit să-l împrumute şi pe Mbappe de la AS Monaco, metodă prin care, teoretic, ar putea ocoli o eventuală sancţiune. Parizienii vor plăti în sezonul următor 180 de milioane de euro pentru atacantul de 18 ani, pentru a se încadra în parametrii impuşi de UEFA.

Liga Spaniolă de Fotbal a cerut ca şi clubul Manchester City să fie verificat, nu doar PSG. UEFA a respins solicitarea privind anchetarea celor de la City, acuzaţiile fiind considerate neîntemeiate.

Mediafax

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.