Vreau o naţională trendy!

21 mar 2013 766 afişări Blog

Ştiu, nu sunt selecţioner, nu joc barbut şi nici table pe bani, aşa că nu am competenţele lui Piţurcă, dar îmi pot da cu părerea despre echipa care va intra cu Ungaria, aşa cum v-o daţi şi voi în parc, pe facebook sau la o bere cu prietenii.

Dacă ar fi după mine, l-aş scoate pe blazatul Tănase din primul unsprezece şi chiar de pe banca de rezerve şi l-aş băga titular pe nărăvaşul Maxim, pentru că acesta din urmă are moral excelent după transferul la Stuttgart, e mult mai agil şi mai implicat în joc, are o viteză de deplasare mai bună cu balonul la picior, a arătat chiar la naţională că poate lua mingea de la mijlocul terenului, o poate lipi de picior şi o poate căra până-n poarta adversă, e mai tânăr şi pare mult mai ambiţios.

A doua problemă: aş risca la Budapesta cu "călăul" Rusescu în spatele vârfului, pentru că stelistul e mai în formă acum decât flegmaticul Grozav, e golgheterul campionatului, a înscris goluri importante atât în Liga I, cât şi în Europa League, are execuţii de fotbalist mare.

A treia problemă, atacantul de careu. Aş miza clar pe "muşchetarul" Keşeru în locul ramolitului Mutu. Şi pentru că e mai tânăr, dar şi pentru că marchează aproape meci de meci în liga a doua franceză, un campionat foarte puternic, în care evoluează şi fosta finalistă a Ligii campionilor, Monaco. Cu tot respectul pentru talentul lui Mutu, şi numai pentru talentul lui, nicidecum pentru ce a realizat ca fotbalsit, trebuie să amintesc şi faptul că nu a mai marcat la naţională din octombrie 2011. Mutu nu e Hagi, chiar dacă mai are un singur gol ca să-l egaleze pe acesta la numărul reuşitelor de la naţională. Nu îl văd ca marele salvator, aşa cum l-am văzut pe Hagi în 1999.
Maxim, Rusescu, Keşeru, trei fotbalişti în formă, cu care naţionala României ar arăta mai trendy. Va avea curaj Piţurcă să-i bage în primul unsprezece?

Versiune selectata: mobil / standard