Şumufrică

19 sep 2012 20 afişări Blog

Şumudică a demonstrat la meciul cu Severin că e unul dintre cei mai slabi şi mai fricoşi antrenori din campionat, un fel de Piţurcă în variantă excentrică. A ţinut în joc 78 de minute un fotbalist care a avut zero realizări cât a fost pe teren, în ciuda pasei de gol la Marius Niculae, total întâmplătoare. Şi l-am numit, poate v-aţi dat seama, pe Sburlea. Nu poţi să fii de atâţia ani în fotbal, precum Şumudică, şi să nu-ţi dai seama de la pauză că echipa ta joacă de fapt în 10, pentru că unul dintre fotbalişti, deşi e atacant, nu are nicio contribuţie ofensivă, ba mai mult, când are mingea, încetineşte acţiunile spre poarta adversă, pasează greşit, se demarcă greu, nu are forţă, viteză, nimic pentru acest nivel şi pentru această formaţie care se vrea probabil campioană. Şumudică a zăcut inert până în minutul 78, fără reacţie şi fără soluţii, nereuşind măcar să îi spună lui Marius Niculae să nu mai iasă atât de mult în lateral, ci să forţeze frontal, în careul advers.

A reacţionat în minutul 79 cu o mutare ce ne-a dat pe spate. L-a scos pe invizibilul Sburlea pentru a-l introduce pe Caue, un închizător care să ajute la conservarea rezultatului de atunci, 1-0 pentru FC Vaslui. Iar fotbalul l-a pdepsit pe Şumudică, pentru că a încercat să se închidă în faţa unei echipe care mai putea fi depăşită măcar o dată pe final. Cei de la Severin erau deja obosiţi şi mai înfruntau şi un adversar feroce, pe lângă cei 11 în galben, omul în negru, Cătălin Botaş.

Ştiţi care e una din explicaţiile stării inerte a lui Şumudică? Nu a pus pe bancă încă un atacant, care să-l poată înlocui pe Sburlea! Ciudată şi de neînţeles decizie.

Drept mulţumire pentru că FC Vaslui joacă execrabil, Porumboiu a ieşit ieri la tv şi a spus că i-a prelungit contractul lui Şumudică. Sunt adeptul continuităţii pe banca tehnică şi am pledat de multe ori pentru aşa ceva, dar menţinerea lui Şumudică în funcţie după un meci în care şi-a arătat valoarea modestă de antrenor mă duce cu gândul la faptul că altcineva e "principal" la Vaslui.

Versiune selectata: mobil / standard