"Run, Forrest, run!"

16 sep 2012 537 afişări Blog

Românii au conştientizat în sfârşit că mişcarea în aer liber, sportul în general, înseamnă sănătate. Sănătatea organismului şi a minţii. Dacă alergi prin parc sau pe stadion, dacă joci tenis, fotbal sau baschet, te simţi mai bine din punct de vedere fizic, ai alt tonus la servici şi acasă. În Occident, lumea are această cultură a sportului, a "joggingului". Nu îţi spune nimeni, aşa cum mi s-a întâmplat mie în parc: "Dacă ţi-aş da o sapă, nu ai vrea să mergi la câmp!"

Foarte mulţi dintre cei 800 de oameni prezenţi la crosul "We run Bucharest", organizat de ProSport şi Nike, au venit pentru plăcerea de a alerga, pentru a-şi testa limitele şi pentru a spune la final cu satisfacţie: am terminat cursa, m-am simţit bine, mai vreau şi altădată.

Au uitat câteva ore, cât au participat la întreaga acţiune, de calculator, de internet, de facebook, de telefonul mobil, de televizor, ceea ce mă face să spun că nu suntem iremediabil pierduţi în lumea virtuală, mai putem trăi şi real, bucurându-ne că am participat, că am alergat sau că am câştigat o astfel de întrecere.

Am văzut pe traseul de la 3,4 km, la care am participat şi eu, fetiţe de 11-12 ani care alergau cot la cot cu puşti de 16-18 ani, cu tineri de 30 şi cu bărbaţi de peste 50 de ani. Am observat peste tot bucuria de a alerga, ambiţia unora de a termina cursa, indiferent de locul ocupat, mândria altora de a fi în frunte, satisfacţia câştigătorilor.

"Run, Forest, run", e celebra replică a unui film de Oscar ("Forrest Gump"), cu Tom Hanks în rolul principal. 800 de "Forrest Gump" au alergat prin Bucureşti, în zona Parcului Herăstrău (la două categorii, 10 kilometri şi 3,4 kilometri), pe la Arcul de Triumf, Kisseleff şi Victoriei. Am alergat şi ne-am simţit bine. Spiritul de competiţie, simplul fapt că alergaţi de plăcere, dincolo de premiile care s-au oferit, că alergaţi pentru sănătatea voastră sunt argumente care ar trebui să vă determine să veniţi şi voi la următorul cros organizat de ProSport! Până atunci, vă invit în parc, măcar de două-trei ori pe săptămână, pentru o porţie de jogging, dimineaţa, pe răcoare.

Versiune selectata: mobil / standard