România n-are faţă de Liga Campionilor

29 aug 2019 404 afişări Blog

România n-are faţă de grupele Ligii Campionilor, trebuie să fim realişti, să privim adevărul în faţă. Cine suntem noi ca să ajungem acolo?

Serios acum, cine suntem noi ca să jucăm cu Real Madrid sau cu Manchester City? O ţară bananieră în fotbal, unde sclavagismul e încă la putere.

Păi noi până ne-am păcălit jucătorii cu insolvenţe şi i-am ţinut cu lunile fără bani, chiar CFR a făcut-o, întrebaţi-l pe Vasile Maftei şi pe alţi câţiva.

La noi, jucătorii au fost puşi să semneze contracte în alb, ca să-i ţinem legaţi de glie. Probabil că se mai practică pe la ligile inferioare.

La noi, nu e pornită instalaţia de încălzire când e terenul bocnă, ca să nu joace adversarul fotbal. Un fel de „otrăvim fântânile, ardem recoltele”, concepţie pe care o moştenim din vremuri străvechi.

La noi, patronul e antrenor, antrenorul e impresar, impresarul e samsar, interesat doar de propria burtă.

La noi, ambulanţele au fost până de curând coşciuge pe 4 roţi, fără personal calificat şi fără aparatură de resuscitare.

La noi, se investeşte în mercenari, în loc să creştem copii şi să le creăm condiţii de pregătire.

La noi, sunt goniţi fanii de pe stadioane, ca să nu mai audă patronii protestele.

Şi-atunci? Ce să căutăm în Liga Campionilor? Am ajuns la vremea scadenţei. Fără respect faţă de fotbal, fotbalişti şi spectatori, degeaba mai vorbim de tactică şi de cât de bun a fost portarul advers.

Ţinând cont de cele de mai sus, CFR Cluj reuşeşte o mare performanţă prin calificarea în grupele Europa League. Felicitări!

Versiune selectata: mobil / standard