Poveşti despre corupţie şi bani dispăruţi în valize

24 nov 2011 1695 afişări Blog

Mircea Sandu a luat puterea în fotbalul românesc prin fraudă. O spune cel care a fost furat, Mircea Pascu, preşedinte al FRF până în august 1990. Omul şi-a mai strigat dreptatea, de 21 de ani încoace, şi a ajuns persona non grata pentru că pronunţa nişte adevăruri care îl dureau pe Sandu. Poate veţi spune că au trecut mulţi ani, că nu mai are rost să ne întoarcem în timp, dar nu poţi să nu remarci în spusele lui Pascu similitudini incredibile cu ce se întâmplă şi acum în fotbalul românesc. E vorba de bani dispăruţi în valize, de incompetenţa lui Mircea Sandu, care se ocupa teoretic de juniori, dar nu făcea nimic practic, aşa cum nu a făcut nici în următorii 20 de ani. Aflăm de alegeri fraudate, de Cooperativa care a schimbat regulile din mers pentru a favoriza un anumit candidat. După '90, Mircea Sandu a inventat un altfel de fraudă, creând un sistem numit "maşina de vot a FRF", prin care şi-a asigurat domnia atâţia ani. A fost deranjat o singură dată, de Gică Popescu, fiindcă până atunci nu avusese nimeni curajul să înfrunte "maşina infernală" a FRF. Iar Popescu, deşi avea de partea lui o experienţă occidentală extraordinară, a fost şi el înfrânt.

Pascu mai vorbeşte despre un milion de dolari de la UEFA, veniţi după turneul final al CM din 1990, bani care s-au evaporat nu se ştie cum. Şi aici sună cunoscut: ce s-a întâmplat cu zecile de milioane de euro trimise de forul european pentru participările la turneele finale din 1994, 1996, 1998 şi 2000? Mircea Sandu nu poate răspunde la această întrebare.

În ziarul de azi, Cornel Dinu vine şi el cu lămuririle lui, are alte variante. A fost implicat direct într-o perioadă tulbure a fotbalului şi a ţării, imediat după Revoluţie. Din interviurile cu Pascu (de ieri) şi cu Dinu (de azi) reiese clar că Federaţia lui Mircea Sandu s-a născut în minciună şi a evoluat (mai degrabă a involuat) la fel. Iar pasul spre corupţie, blaturi, abuz de putere nici nu trebuia făcut. Toate acestea existau de la primele zile ale lui Mircea Sandu la conducerea fotbalului românesc. El le-a preluat şi le-a dus cu mândrie mai departe!

Versiune selectata: mobil / standard