Nu plânge, Simona!

30 aug 2014 5792 afişări Blog

E o înfrângere dureroasă, într-adevăr, o înfrângere neaşteptată. O şi vedeam pe Simona în finală la US Open, chiar câştigând turneul şi tocmai de aceea căderea e şi mai grea. E ca şi cum pici în gol câţiva metri, poate aţi avut senzaţia asta dacă v-aţi urcat în montagnes-russes sau dacă v-aţi aruncat cu paraşuta. Simţi un gol în stomac, ai impresia că te-ai prăbuşit, că totul e pierdut. Probabil că sentimentul ăsta îl are şi Simona după eşecul greu cu numărul 121 mondial.

Dar asta e viaţa, toţi marii campioni au trecut prin aşa ceva, au fost înfrânţi măcar o dată, unii de mai multe ori, în tururile de început în marile turnee. Simona nu trebuie să dispere. E tânără, joacă un tenis foarte bun, pe care şi-l mai poate îmbunătăţi şi sunt sigur că şi-l va mai îmbunătăţi, pentru că se citeşte în ochii ei dorinţa de a evolua la cel mai înalt nivel, ambiţia de a fi cea mai bună, disponibilitatea la efort, capacitatea de a înţelege ce şi de ce a greşit.

Meciul cu Lucic-Baroni e greu de explicat. Simona a părut obosită, sfârşită,  după ce a fost egalată la 5 în primul set, de parcă ar fi alergat prin deşert toată ziua şi ar fi intrat apoi direct pe teren. Foarte multe greşeli, lipsă de reacţie la ghiulelele adversarei, mişcare greoaie, un prim serviciu prost şi un al doilea foarte prost, dar aici ştiam demult că mai are de lucrat. Probabil că Simona chiar este obosită după doi ani în care a urcat atât de sus, încât te ia ameţeala numai dacă priveşti aceste cifre: locul 47 în 2012, 11 în 2013 şi 2 anul acesta!

Dar Simona se va odihni, sunt sigur, are deja un staff profesionist care ştie să-i programeze mişcările, ascensiunea, chiar şi repausul şi vacanţele. Se va odihni şi va reveni mai puternică, mai arţăgoasă.

Nu trebuie să o blamăm pe Simona după această înfrângere, ci trebuie să fim în continuare mândri de ea, pentru că datorită ei am ajuns să trăim şi să simţim altfel tenisul, să ne bucurăm la fiecare meci al ei, să ne gândim la finale sau la turnee câştigate. Nu plânge, Simona! Hai Simona! 

Versiune selectata: mobil / standard