Gigi, demisia!

22 feb 2012 1788 afişări Blog

Becali ar fi trebuit demis demult de la Steaua. Sau trebuia să se autodemită de când a început să-şi bată joc de fostele glorii ale clubului. Dar ca să te retragi când greşeşti flagrant, îţi trebuie o fărâmă de bun simţ, iar bunul simţ lipseşte cu desăvârşire la Gigi Becali. Hagi, Lăcătuş, Piţurcă, Ilie Dumitrescu, Boloni au trecut prin gura spurcată a celui care, de fapt, împrumută clubul, nu investeşte efectiv. Ilie Stan e deja o miză mică, un şoricel care poate fi strivit oricând sub talpa groasă a latifundiarului. Nici nu se compară cu numele mari care au fost făcute praf în ultimii ani.

Becali e maestru în crearea tensiunilor gratuite, inutile, aşa cum s-a întâmplat şi în ultimele zece zile. Totul putea fi evitat cu puţin tact, cu puţină diplomaţie, dar, ca să deţii aceste calităţi, ai nevoie şi de puţină educaţie. Patronul Stelei a rămas cu educaţia de la blana oii. Degeaba a ajuns în Parlamentul European, degeaba are bani mulţi (nu ştiu însă câţi o mai avea, pentru că nu e în stare să-şi plătească angajaţii), degeaba se dă mare credincios. Un credincios adevărat nu-şi umileşte şi jigneşte aproapele, nu-l calcă în picioare. Prin ceea ce face zilnic la televizor, Becali îşi bate joc de propria echipă şi de munca unor oameni care încearcă să-şi facă treaba cum ştiu ei mai bine. Becali nici nu-şi dă seama: de fapt, el îşi bate joc şi de el însuşi.

E foarte posibil ca meciul cu Twente să fie ultimul pentru Stan la Steaua. Şi-a primit şi el lecţia de umilinţă. Rămâne de văzut doar care va fi următoarea victimă a lui Gigi Becali. Cine va fi următorul cobai în experimentul nesfârşit care a devenit Steaua?

Versiune selectata: mobil / standard