De ce să nu ne gândim la primăvara europeană?

20 sep 2012 2316 afişări Blog

Când am văzut echipa Stelei, cu acel mijloc improvizat (Filip - Bourceanu - Prepeliţă) şi, îmi părea mie, imobil, am spus că meciul e pierdut înainte să înceapă. La 1-0 în minutul 5, eram convins că va ieşi rău pentru Steaua. De fapt, mă gândeam la un 3-0 lejer al gazdelor, în care echipa lui Reghecampf n-ar fi pus prea multe probleme în atac. Cu Prepeliţă ieşit din joc de luni bune, din cauza unei accidentări, şi cu neexperimentatul Filip, linia mediană se baza doar pe ferocitatea lui Bourceanu şi pe capacitatea lui supraomenească de efort. L-am descoperit însă pe Adi Popa mai curajos decât "un manager" când face spume la televizor, iar pe Chipciu mai tupeist în joc decât Becali şi toţi verii şi verişoarele acestuia la un loc.

Reghecampf a băgat doi titulari la pauză, pe Pintilii şi Rusescu, poate aşa cum i-a spus patronul sau poate chiar este un antrenor curajos. A simţit că poate obţine o victorie la Stuttgart şi a trecut la sistemul pe care îl foloseşte şi în campionat, 4-2-3-1, faţă de acel ciudat 4-3-2-1 din prima repriză. A renunţat la Filip şi Prepeliţă, destul de modeşti în primele 45 de minute, şi a aruncat în luptă doi oameni cu veleităţi ofensive, pentru că Rusescu e golgheterul echipei în Liga I, alături de Rocha, iar Pintilii e mult mai prezent în jocul de atac al Stelei decât perechea lui de la închidere, Bourceanu. Schimbarea din mers a sistemului a adus însă bulversarea jocului defensiv gândit iniţial de Reghecampf. Gazdele au găsit mai uşor calea spre poarta lui Tătăruşanu, dar a existat şi o parte bună: Steaua a devenit din ce în ce mai periculoasă în atac şi şi-a creat şi ea câteva ocazii mari, una ratată incredibil de Nikolic.

Până la urmă a ieşit bine pentru Bourceanu şi ai lui, în ciuda asediului formaţiei germane din final. 2-2 la Stuttgart e un rezultat cu care poţi să te gândeşti la calificarea în primăvara europeană. Mai ales după ce am văzut pe alt ecran, la Copenhaga - Molde. Ambele echipe nordice sunt de bătut!

Versiune selectata: mobil / standard