De ce nu e Keşeru titular meci de meci la Steaua?

15 aug 2014 15025 afişări Blog

Keşeru e cel mai bun atacant român în 2014, şi nu spun asta fiindcă a dat şase goluri aseară, în poarta nevinovaţilor de la Pandurii, ci pentru că el marchează aproape meci de meci, ca o mitralieră care trage la foc automat exact în ţintă. Keşeru a dat nouă goluri în a doua parte a sezonului 2013-2014, de când a venit la Steaua, în numai 840 de minute jucate (în Liga I şi în Cupa României). Adică a evoluat în medie cam 45 de minute pe meci, pentru că Reghecampf nu îl vedea titular la Steaua. Dar ce poţi să îi mai reproşezi fostului antrenor al Stelei când el a luat din nou campionatul la finalul sezonului trecut?

Problema e că nici Gâlcă nu prea îl bagă pe Keşeru, care are, ce-i drept, o medie mai mare de minute jucate în acest sezon, vreo 60 pe meci. Actualul antrenor al Stelei nu a răspuns niciodată clar atunci când a fost întrebat de ce Keşeru nu e titular. Şi ştiţi care-i culmea? Keşeru e singurul atacant veritabil din lotul Stelei (pe Lemnaru nu-l punem încă la socoteală pentru că nu l-am văzut încă la treabă în mod consistent). Atunci cum să nu te întrebi dacă nu este ceva în neregulă cu Keşeru, cu Reghecampf, cu Argăseală, cu Becali, cu Mama Natură. Zvonurile spun că patronul din puşcărie nu prea ar vrea să îi mai plătească lui Keşeru salariul mare pe care i l-a trecut în contract şi că ar vrea să scape de el. Asta chiar ar fi o gogomănie imensă, dar astfel de tâmpenii îi sunt specifice lui Becali. Gogomănia e credibilă!

Să ai un astfel de jucător în lot, cu sângele rece al unui killer de profesie, adaptat în sport, bineînţeles, şi să nu îl bagi titular meci de meci e ca şi cum ai vrea să te sinucizi în fiecare zi. E ilogic, împotriva firii, a realităţii şi a bunului simţ să îl ţii pe Keşeru pe bancă, atât timp cât el marchează aproape la fiecare apariţie pe teren. Ba dimpotrivă, echipa Stelei ar trebui să înceapă cu el, iar Gâlcă ar trebui să spună: „Mâine jucăm cu Keşeru, Arlauskis” şi abia apoi ceilalţi 9 jucători de câmp.

Aceste şase goluri date în poarta resemnatului Stanca îi ridică cifrele lui Keşeru la nivel suprarealist: 10 goluri în şapte meciuri în acest sezon (Liga I, Supercupa României, preliminarii Liga Campionilor şi Cupa Ligii), un gol la 35 de minute jucate în Liga I, un gol la 42 de minute jucate în toate competiţiile! Iar Keşeru va continua să marcheze, pentru că el ştie să îşi respecte meseria şi să îşi facă la capacitate maximă treaba de atacant.

Iar Keşeru merită să fie titular la naţională în preliminariile europene care vor începe în această toamnă chiar în faţa lui Marica, ajuns la o echipă obscură în Turcia. Nu fiţi nebuni, dragi antrenori şi conducători! Deschideţi ochii! Keşeru e acum numărul 1!
 

Versiune selectata: mobil / standard