Cum ne sfidează Piţurcă

27 mar 2013 5406 afişări Blog

Piţurcă ne-a bulversat din nou cu un prim unsprezece în care i-a trimis cu forţa pe Grozav şi pe Bogdan Stancu, parcă să ne facă în ciudă şi parcă pentru a ne spune că el e şeful, iar noi, toţi fanii naţionalei, specialişti şi nespecialişti, nici nu contăm, nu existăm. Poate nici nu era atât de important pe cine băga în teren, pentru că în orice formulă am fi luat-o de la trei în sus, dar sfidarea asta cu care ne priveşte Piţurcă e deranjantă şi umilitoare. Piţurcă doar asta ştie, să ne umilească, aşa cum l-a umilit şi pe Mutu, introducându-l în teren la 3-0 pentru Olanda! I-aţi văzut faţa lui Mutu când a apărut la marginea terenului pentru schimbare, prin minutul 68? Era acrit rău de tot. Şi nu cred că ar fi intrat dacă nu ar mai fi crezut, într-un colţ al sufletului său, că mai are o mică şansă să ajungă la un turneu final de Campionat Mondial.

După două meciuri în care ne-am arătat (non)valoarea, suntem totuşi în cărţile calificării pentru baraj, şi chiar cu şanse mari. Să văd ce veţi mai avea de comentat dacă Piţurcă ne va duce până la urmă la turneul final! E incredibil la cât de prost jucăm, dar chiar avem şanse mari de a merge în barajul pentru Brazilia. Trebuie doar să batem Ungaria şi Turcia la Bucureşti, ultima o naţională extrem de modestă, mai modestă decât a noastră - m-a convins de asta şi în meciul de aseară.

Eu zic că la Amsterdam am fi pierdut la scor şi dacă Piţurcă ar fi introdus pe teren toată echipa Stelei. Nu am văzut nimic în plus la Gardoş, Chiricheş, Popa, Pintilii şi Bourceanu faţă de ceilalţi tricolori care au jucat cu Olanda. Nimic, nimic! Ba din contră! Cât despre Tănase, nici nu mai are rost să comentăm.

În babilonia de aseară, nu a mai avut loc, nici măcar câteva minute, unul dintre cei mai în formă fotbalişti români din ultimul an, Maxim. Iar pentru asta, sunt sigur că Piţurcă nu ne va da nicio explicaţie. Fiindcă pentru el nu contăm.

Versiune selectata: mobil / standard