Comisia Centrală a Arbitrilor se autoflagelează. Sau e un fel de nea Jean?

25 feb 2019 683 afişări Blog

Comisia Centrală a Arbitrilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal dă naştere la suspiciuni, din cauza delegărilor cel puţin ciudate.

De ce să ne complicăm, când putem să evităm speculaţiile?

De ce trebuie delegat Istvan Kovacs la un meci decisiv jucat de Sepsi? Şi, culmea, fluieraşul de etnie maghiară nu dă un penalty clar pentru Gaz Metan, la un henţ evident în careu comis de un jucător al echipei susţinute de statul maghiar.

De ce trebuie delegat Marius Avram la un derby FCSB – Craiova, când există o îngrijorare privind prietenia tatălui său cu Valeriu Argăseală?

În primul rând, sunt expuşi arbitrii respectivi. În astfel de meciuri, e greu să nu existe faze controversate, pentru că se joacă intens, cu toate motoarele în plin. De exemplu, penalty-ul din care FCSB a înscris golul victoriei. Specialiştii spun că e de 50-50, adică se putea acorda, aşa cum a făcut Avram şi a dat naştere la protestele Craiovei, sau se lăsa jocul să curgă, caz în care ar fi fost nemulţumite gazdele.

Există două variante când vorbim de astfel de delegări. Ori CCA se autoflagelează, sunt nişte masochişti pe acolo care vor să arate nu ştiu ce. Ori Comisia face nişte jocuri, preluând locul lui nea Jean, Dumnezeu să-l ierte, care creiona clasamentul final înainte de începerea campionatului.

Într-o ţară în care hoţia e ridicată la rang de virtute şi în care ne furăm unii pe alţii, de ce să nu evităm speculaţiile? E o întrebare retorică, nu aştept răspunsul CCA. Sunt prea mari cei de acolo şi cei de la FRF ca să răspundă întrebărilor puse prin noi de fani, cei care finanţează de fapt Liga 1, prin abonamentele la firmele de cablu ce transmit competiţia.

Bineînţeles că fotbalul e format şi din controverse, discuţii, declaraţii, dar, după ani de tâlhărie, cu preşedinţi de CCA ajunşi după gratii, firesc ar fi ca membrii Comisiei să analizeze cu discernământ legăturile periculoase dintre arbitri şi cluburi şi abia apoi să ia o decizie.

Ca să nu ne mai aducem aminte de practicile lui nea Jean.

 

.

 

 

 

 

Versiune selectata: mobil / standard