Campionii haosului

11 mai 2015 5363 afişări Blog

Cel mai mare handicap al Stelei în acest moment este lipsa de susţinere a fanilor din tribune. Presiunea pe care aceştia ar fi pus-o pe adversari precum Oţelul şi Chiajna, două echipe prea puţin familiarizate să joace în astfel de condiţii, ar fi cântărit enorm. Şi meciul cu ASA s-ar fi desfăşurat poate altfel dacă Tănase şi Compania ar fi simţit cum 25.000 de oameni sau mai mulţi i-ar fi încurajat şi împins spre victorie.

Dincolo de greşelile făcute cu transferurile prin cedarea celor mai buni jucători în iarnă, dar şi prin aducerea a trei “mâini moarte”, cel puţin până acum, şi mă refer la Tamaş, Ţucudean şi Guilherme, această lipsă de reacţie, i-aş spune chiar nesimţire, în relaţia cu suporterii este de neînţeles. Pentru ce jucăm fotbal dacă nu pentru suporteri? Pentru ce vin suporterii la stadion dacă nu pentru echipă? Să-şi încurajeze favoriţii, să le insufle energia lor pozitivă şi să îi intimideze pe adversari. Nu mai zic de banii pe care îi pot aduce aceştia în club prin achiziţionarea de bilete, tricouri, suveniruri.

Incredibil mi se pare faptul că un club de talia Stelei nu face absolut nimic pentru a-şi readuce fanii alături măcar pentru aceste ultime trei etape. Ei, aici era nevoie de un departament de marketing care să gândească şi să pună apoi în prcatică o strategie serioasă. Dar, dacă ar fi existat marketing la Steaua, ar fi existat şi suporteri dedicaţi şi, probabil, nu s-ar fi ajuns în situaţia asta.

Impresia este că oficialii Stelei stau şi se uită impasibili cum le scapă titlul printre deegete. Reacţionează ca nişte bătrânei care ies prin parc la o plimbare şi întreabă tare, pentru că ei însuşi nu prea aud: “Ce face, tataie? Pierde Steaua titlul? Aha. N-avem, ce să facem. Noi avem 80 de ani!”

Când vezi obtuzitatea asta în gândire şi în acţiune, nu poţi să nu te miri cum a luat clubul ăsta titlul în precedentele două campionate. Răspuns: au fost alţii şi mai haotici decât haoticii. Cumplit.

Versiune selectata: mobil / standard