Dan şi restul

30 nov 2011 583 afişări Blog

De-a lungul timpului am discutat cu tot felul de oameni de fotbal care ne acuzau pe noi, ziariştii, că facem jocurile unora sau altora, destabilizând atmosfera în zilele premergătoare unor meciuri importante. Acum, MM Stoica, unul dintre cei care atunci când era direct implicat vedea scenarii la tot pasul, a spus, după ce a învolburat apele la Steaua, ceva de genul: "De-aia nu vor juca fotbaliştii, că îmi exprim eu opiniile".

Aceasta este una dintre marile hibe a ceea ce se întâmplă la noi. Inconstanţa şi schimbarea felului de a gândi şi a te exprima în funcţie de interesele de moment. Am spus întotdeauna că Mihai Stoica a fost cel mai bun manager pe care l-a avut Steaua (în tandem cu antrenori de calibru), la fel cum cred cu tărie că, atunci când nu este implicat, este un adversar mai de temut decât mulţi "inamici" declaraţi. Şi exemplul acesta poate fi regăsit şi în relaţiile altor conducători cu diverse echipe.

Dincolo de toate mizele noastre mici - amuzantă şi schimbarea tacticii de către cuplul Sandu-Dragomir, care, mai nou, spun la unison că la anul pleacă, sperând că astfel vor ieşi din "cătare" -, merită pomenită performanţa reuşită de Dan Petrescu. După o înfrângere şi un egal în play-off-ul la care nimeni de la Kuban nu îndrăznea să spere, cel mai bun antrenor român al momentului "a fost închis" în club şi nu a fost lăsat să iasă decât după ce a semnat prelungirea. Şi felul latino în care au reacţionat altfel ursuzii fani ruşi spune multe despre ce a făcut el acolo. A câştigat încrederea unor oameni care au la degetul mic bugetul Ligii I de la izvoare şi până acum şi dragostea unor suporteri care rar se exteriorizează şi faţă de ai lor. La Steaua nu a avut ocazia să îşi arate capacitatea şi să trăiască astfel de satisfacţii. Poate şi pentru că vendetele acestea ieftine sunt mereu la modă.

Versiune selectata: mobil / standard