Cine are poarta sigură?

20 nov 2011 989 afişări Blog

Noroc cu weekend-ul şi cu reluarea campionatului. Aşa am mai uitat pentru câteva ore de meciurile de la DNA şi de informaţiile - de fapt, confirmările a ceea ce deja ştiam - venite pe bandă rulantă despre practicile din fotbalul românesc. Sunt din ce în ce mai mulţi cei care spun că vor mai apărea în curând cel puţin încă două cazuri de împrumuturi pe "modelul Pădureanu - Lisa Sandu". Închid paranteza.

Cu tot cu greşeala inexplicabilă comisă la derby-ul câştigat fără drept de apel de CFR, Beto mi se pare cel mai bun portar care a fost în ultimii mulţi ani în România. Are alură, mişcări, tehnică şi reflexe de fotbalist de rasă. Bălgrădean a fost şi el providenţial pentru Dinamo, într-un meci în care Voinţa i-a chinuit teribil pe "câini". Trioul echipelor care în opinia mea au cele mai multe argumente pentru a pretinde titlul este completat de Rapidul lui Coman, cel care va reveni în poartă după accidentarea urâtă de la derby-ul cu Steaua. Ce vreau să spun aici e că de-a lungul timpului s-a dovedit că numai echipele cu poartă sigură şi cu vestiar indestructibil pot emite pretenţii. Dinamo, CFR şi Rapid, ordinea nu contează, arată foarte bine la aceste două capitole şi asta se va vedea pe parcursul acestei ediţii de campionat.

Steaua a pierdut aseară şi din cauza faptului că nu beneficiază de un grup asemănător celor trei echipe care conduc în clasament. Despre Tătăruşanu... accidentările repetate, disputa legată de semnarea contractului cu fraţii Becali lasă urme.

Versiune selectata: mobil / standard