Un furt necalificat

23 feb 2012 2668 afişări Blog

Un român, întâmplător fan al Stelei, a fost prins la furat în magazinul lui Twente înainte de meci.Venise să facă bişniţă de la Paris, locul în care acum un secol  crema intelectualităţii noastre crea şi lega nişte relaţii pe care nicio armată de diplomaţi de meserie n-a mai reuşit de atunci să le realizeze. O bluză cu sigla lui Twente l-a tentat atât de tare pe hoţ, încât a uitat că venise la Enschede în calitate de ambasador neoficial al Stelei. Nu i-a păsat nicio clipă că pierde meciul sau că jucătorii lui Ilie Stan aveau nevoie de fiecare voce disponibilă.

La câteva ore după ce românul cu mâini lipicioase a fost băgat în dubă, Steaua a încercat şi ea să fure o calificare. Nimic condamnabil în această tentativă, doar că românul rareori reuşeşte să pună mâna şi pe altceva decât pe propria căciulă sau pe a altuia. Bătută în tur cu 1-0, echipa schiţată de Ilie Stan şi ştampilată de George Becali a primit sentinţa de la propriul portar. Acuzat fără vină la Bucureşti, Tătăruşanu a alunecat şi i­-a făcut cadou lui Twente golul care i-a scăpat pe olandezi de emoţii.

Steaua a părut aseară o echipă puternică fizic, disciplinată, ambiţioasă, cam cum era şi fotbalistul Ilie Stan. Din păcate, detaliile fine, relaţiile de joc au lipsit cu desăvârşire. Steaua consumă energie ca o fabrică, dar produce fotbal puţin. Ce a avut aseară Twente şi Steaua nu? Nu e un sistem de joc sau un fotbalist anume, e vorba pur şi simplu despre viitor. Nici Twente nu şi-a făcut planul în întregime, însă ei, vesticii, dau mereu senzaţia că entitatea merge mai departe şi dacă ar rata o calificare. Azi e Ola John, peste câţiva ani poate apare nepotul lui, Bonjour John.

Olandezii produc jucători ca pe o linie industrială în timp ce, de 9 ani de zile, prin sabotarea propriilor juniori, conducerea Stelei a şterpelit dreptul clubului de a spera la ceva. „Make us proud“, „Proud to be red“, „In union we are proud“. Sunt câteva dintre bannerele fanilor olandezi afişate la Enschede. Totul se învîrte în jurul acestui cuvânt, mândrie. Ei nu au câştigat Cupa Campionilor, dar sunt mândri. La noi, finala Europa League era obligatorie, pentru ei ar fi o mândrie.  Mândria Stelei s-a furat.  
 

Versiune selectata: mobil / standard