Fotbal pe sprânceană

27 iun 2013 1484 afişări Blog

De la gardurile din cartierul Floreasca până la blocurile dosite din Berceni, vopseaua are aceeaşi culoare. Cu roşu, o mână grăbită a scris cu spray „Pleacă, Borcea!“, dar mesajul s-a degradat după ploile şi zăpezile din ultimii doi ani. Alături, mâna nemulţumirii a împrospătat îndemnul, „Pleacă, Badea!“, şi a păstrat loc pentru un alt eventual „Pleacă“.

Deocamdată, Ionuţ Negoiţă nu riscă să intre în colecţia de graffiti de pe zidurile prăfuite ale oraşului. Noul investitor a plătit nişte restanţe lăsate de Nicolae Badea, le-a câştigat inimile fanilor promiţând readucerea unor foste glorii la club, apoi a trecut Dinamo în grija firmelor sale, care hrănesc şi găzduiesc jucătorii. Finanţatorul, despre care aflăm din presă că trăieşte minimalist, investeşte pe măsură. Dă salarii de 3.000 de euro pe lună, dar compensează cu bagajul de cunoştinţe adus de Anghelache, unchiul scos de la naftalină care în tinereţe a descoperit împreună cu Mircea Lucescu secretele comerţului exterior şi, susţine el, pe cele ale fotbalului.

Tocmai pe acest domn Negoiţă îl bântuie de câteva luni senzaţia că se pricepe la fotbal, iar în ultimele zile gândurile au prins formă. „Am transferat jucători pe sprânceană!“, a anunţat, mândru, fratele primarului din sectorul 3, în ceea ce reprezintă Everestul cugetărilor sale din fotbal. Ridici din sprâncene şi citeşti lista achiziţiilor. Asanovic, Hasanovic, Joel Thomas şi Durimel sunt veniţi de la Severin, clubul retrogradat glorios deşi a bulversat pariorii cu o victorie de mare angajament în ultima etapă, la Viitorul. Practic, vechiul Severin devine noul Dinamo, iar Negoiţă e mulţumit că a luat castanele vărsate pe care le-a găsit, nebăgate în seamă, pe tarabă.

Totuşi, chiar şi cu o echipă făcută din Recycle Bin, nu vă grăbiţi să râdeţi de şansele lui Dinamo în sezonul viitor! În România, titlul nu se ia greu dacă ai şi ştii unde să plasezi anumite sume de bani, iar campioanele minimaliste Oţelul şi Unirea sunt dovada. Închipuiţi-vă apoi ce popularitate ar căpăta finanţatorul dacă jucătorii aleşi pe sprânceană ar câştiga campionatul!

Acum 14 ani, lui Copos i se scanda în Giuleşti că este Berlusconi. E acelaşi Copos care a rupt de la gura unei anume Ana, fie ea electronică sau hotelieră, pentru a hrăni şi găzdui jucătorii, însă, în momentul insolvenţei, finanţatorul a rămas cu Ana, iar Ana a luat pielea clubului Rapid. „Copos, pleacă!“, a scris o altă mână furioasă, cu vişiniu, pe ziduri, din Giuleşti până în Pantelimon. Rapid se pregăteşte să coboare măcar pentru un an în iadul din liga a doua, în timp ce lui Copos i se urează călătorie sprâncenată.

Versiune selectata: mobil / standard