Atenţie, cade Neymar!

28 iun 2013 2557 afişări Blog

Florin Piersic, alias Mărgelatu, scotea pistolul cu nenumărate ţevi, îi lua la ţintă pe călăreţi şi începea măcelul. Băieţi şi cai, dresaţi toţi de Sobi Cech, Dumnezeu să-l apere!, se frângeau de-a valma în ţărână, însă mai mereu unul dintre ei îşi arunca mâinile în sus şi sărea din şa, pe spate, de parcă îl lovise un obuz, nu un glonţ uns cu rachiu de anason. Nepriceputul ăla te convingea, copil fiind, că măcelul de pe ecran nu e real.

L-am revăzut pe netalentatul cascador anonim serile trecute într-un meci de fotbal, Brazilia – Uruguay, şi am aflat cu această ocazie că se numeşte Neymar nu ştiu cum Junior. Îl ştiţi, e brazilianul pe care Europa îl aşteaptă de vreo 4 ani aşa cum aşteaptă un musulman ca soţia să i se dezvelească în noaptea nunţii. Până la urmă,  actoraşul proaspăt cumpărat de Barcelona s-a dezgolit de fotbal şi ne-a arătat că are nişte muşchi puternici care-l propulsează în aer şi înapoi grămadă pe pământ atunci când are el chef să bată o lovitură liberă sau când simte că i-a căzut lanţul de la bicicletele pe care le repetă până la plictiseală.

Săritura care l-ar face până şi pe cubanezul Javier Sotomayor să se îngălbenească de invidie întrece penibila zvârcolire de şarpe a lui Rivaldo din meciul cu Turcia de la Mondialul din 2002, însă brazilienii s-au înghesuit să-şi apere copilul alintat care le zâmbeşte la fiecare colţ de stradă. Neymar, un fotbalist la fel de talentat ca mult mai puţin mediatizatul său compatriot Coutinho (ambii au 21 de ani), e un fel de Moş Crăciun pervertit cu creastă de leu care-i ademeneşte pe copiii din favele de pe panourile cu reclame la ghete, casetofoane, şampon, maşini şi carduri bancare. Cu un aşa model, naţionala Braziliei de la Mondialul din 2030 va fi compusă din Ninja biciclişti.

Versiune selectata: mobil / standard