De rău, de bine, dă MM cu pumnu-n mine!

28 iun 2013 7513 afişări Blog

Oficialul unui club important din România cu poreclă inspirată din numele  bomboanelor colorate (alea cu creier de alună ce se ceartă pe banda de la casa hipermarketului) a interzis accesul mai multor instituţii de presă la acţiunile echipei din cantonamentul ce va avea loc în Anglia.

Majoritatea fanilor a aplaudat decizia, raţionamentul fiind simplu: "Bine vă face că scrieţi numai de rău, altă dată să nu daţi în Steaua, să nu mai atacaţi Steaua, ziarişti de doi bani ce sunteţi". CORECT

Bolduim textul şi redăm cu copy-paste, de pe Google, o ştire din 2005. (atenţie, textul conţine mesaj de rău):

Preşedintele executiv al FC Steaua, Mihai Stoica, s-a comportat ca un huligan în timpul meciului de sâmbăta seara cu CFR Cluj, scor 1-0, în Ghencea. În minutul 75 al meciului, vizibil deranjat de comportamentul suporterilor, care contestau dur jocul slab al echipei, Stoica a decis să facă dreptate cu pumnii. Nu singur, ci insoţit de câteva gărzi de corp ale patronului Gigi Becali. Mihai Stoica a coborât în fugă de la tribuna oficială, gata să se împiedice pe scările de la masa presei, şi s-a dus la tribuna I, în mijlocul suporterilor, l-a lovit pe unul dintre aceştia cu pumnul în gură şi apoi a urcat înapoi la lojă. (textul nu aparţine ProSport, autorul a pus doar diacriticele) Atunci, presa, cea scrisă în mod special, care acum e trimisă după gard, a reacţionat ferm şi a condamnat gestul.

Cum ar fi fost ca în 2005, la meciul Steaua- CFR, cameramanii să nu fi dat REC, jurnaliştii să se fi uitat în altă parte? (De ce oare MM nu ai interzis şi atunci accesul?) Ca raţionament ar fi fost simplu, nu? Nu scriem de rău, nu dăm în Steaua (singurul care are voie să o facă e MM, la propriu, în cei care chiar sunt Steaua, suporterii), nu-l atacam pe cel care ne permite accesul în cantonamente pentru a transmite ştiri, de bine sau de rău, pentru suporterii de doi bani. INCORECT

P.S. Când o să intraţi pe site-urile interzise, o să deschideţi ziarele interzise şi o să priviţi la posturile banate, iar despre Steaua nu se va spune sau scrie (nici de bine, nici de rău), să ştiţi că MM v-a mai dat un pumn în gură!  

 

Versiune selectata: mobil / standard