Nu v-aţi săturat de fake-ul din Liga 1? Fotbal de doi bani, ambalat prost şi vândut ignoranţilor

12 oct 2017 14083 afişări Blog
Nu v-aţi săturat de fake-ul din Liga 1? Fotbal de doi bani, ambalat prost şi vândut ignoranţilor

Câte meciuri din Liga 1 vedeţi într-un sezon? 20-30? Hai 40, că mai şi pariaţi! Practic, aveţi câteva sute de meciuri din România în carieră, nu vă comparaţi cu MM Stoica şi ale sale sute de meciuri în Europa, dar tot e ceva. Eu am văzut câteva mii în ultimii ani, meseria, deh! Am văzut cum am ajuns de la un sfert românesc în Cupa UEFA la bucuria eliminării celebrei Plzen, echipă despre care nici cehii nu scriu prea multe. Am văzut cum am trecut de la Real Madrid pe ”Ghencea” la Aalborg pe Naţional Arena. Şi, mai important, am văzut cum am ajuns de la un Steaua - Dinamo sau un Rapid - Steaua cu stadionul închis cu forţa, ca să nu mai intre oameni peste capacitatea permisă, la derby-uri triste în care Peluza Roş-Albastră umple două sectoare şi are în faţă un PCH plictisit. Am trecut de la a nu mai auzi ce-mi spune fotoreporterul la telefon din cauza vacarmului până la a auzi râgâielile cu damf de fetească ale lui Golofca într-un meci cu Iaşul, cu trei mii de spectatori în tribunele unei arene cu o capacitate de aproape 50.000.

Şi m-am plictisit de produsul ăsta. M-am plictisit de încercările penibile de revitalizare, de lipsa de imaginaţie a unor ”trecuţi” care se cară unul pe celălalt în spate la ”noul FRF” sau la ”noul LPF”. Mi-e jenă de jena jurnaliştilor care spun ”Steaua” în loc de ”FCSB” pentru că ”FCSB” nu înseamnă nimic. Nu îi condamn pe toţi, îi înţeleg, dar mi-e jenă. Nu mai suport emisiunile de ”analiză fotbalistică” în care un fost mare fotbalist se străduieşte să ne explice cum luftul fecesebistului e scuzabil şi cum hăul de formă al dinamovistului are justificare. E un produs fake, unul care nu mai atrage bani, audienţe nici atât, spectatori mai puţin de atât. Un FCSB - Dinamo, pretenţios denumit Marele Derby, în care există momente de linişte pe stadion e un derby fake. Fotbalul e de doi bani, e ambalat prost şi e vândut ignoranţilor care îl consumă la pachet cu pariurile. Culmea, sportul a ajuns să depindă de pariuri, alfel moare din lipsă de interes. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.