Editorial Dan Filoti: Despre ştiri confirmate

31 ian 2011 98 afişări Blog
Editorial Dan Filoti: Despre ştiri confirmate Dan Filoti: Despre ştiri confirmate
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA

E vorba despre ştiri şi despre povestea lor. Despre afirmaţiile pe care noi, ziariştii, le facem "pe surse" şi despre conducătorii care infirmă "din strategie". Despre acuzele lor, uneori despre neîncrederea voastră, poate firească, şi despre felul în care presa continuă să caute, să afle şi să ofere informaţii. Şi mai ales despre faptul că şi azi, ca şi ieri şi ca şi mâine ele se confirmă sau se vor confirma. Nu e nici laudă, nici "v-am spus noi". E ceea ce facem zi de zi şi satisfacţia de a vă fi informat cu un minut mai devreme pe cei care ne citiţi şi accesaţi. E raţiunea de a fi pentru noi. Într-un fotbal în care normalitatea este subliniată la tot pasul şi ajunge să fie pretinsă virtute, şi demersul acesta poate fi confundat. E asumat însă.

Presa scrisă a devenit atât de audiovizuală, atât de online, încât orice ştire care ajunge în premieră şi în exclusivitate sub ochii cititorilor e ca un gol dat de eroii noştri şi ai voştri. Şi cum spuneam, are povestea proprie. Conştienţi că mai şi ratăm, cunoscându‑ne slăbiciunile şi exagerările, ne-am propus aici să vă arătăm de ce merită în continuare să ne citiţi şi să ne credeţi. A vă informa corect şi a scrie adevărul rămâne ceea ce vrem mai mult. Cu atât mai mult cu cât Mititelu, Becali şi alţi ca ei ne aruncă dispreţuitor: "Minţiţi!".

Aşa, deodată, fără un motiv anume, ne-am gândit la un F5, la un "refresh", să vă arătăm negru pe alb că şi când am avut dreptate, deşi în secunda doi a apariţiei unei informaţii, realitatea în formare era negată. Şi, important, am căutat numai în arhiva noastră, dar ştim că partea ei de confirmări o are şi Gazeta, aşa-zisul nostru adversar, în fapt aliat în tentativa de a vă convinge cât e de important să credeţi în scrisul care rămâne. Mulţi dintre cei care facem presă azi am crescut cu Sportul, în care cronica meciului apărea peste două zile - Craiova, 28, prin telefon... Acum timpul real e concurat în ceea ce apare inclusiv tipărit şi de multe ori avem informaţia înainte de a o cunoaşte toţi cei implicaţi. Unii o neagă din neştiinţă, alţii din rea-voinţă ori strategie (ce spuneam şi mai devreme). Noi vom continua să publicăm din convingere şi din dorinţa de a fi acolo. În pas cu aşteptările şi pretenţiile voastre.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.