Blog - arhiva iunie 2013

 • Adevăratele ştiri cu Torje şi Marica
  30 iun 2013   Blog

  Nu e cine ştie ce mare secret, toată lumea bănuieşte cum se nasc astfel de ştiri. Ştirile de-o zi, de un buletin de sport. Un impresar – eventual un apropiat al acestuia – nimereşte telefonic bineînţeles cu totul întâmplător într-o redacţie de sport şi pentru deranj se scuză cu "o exclusivitate". Un transfer care să-ţi taie răsuflarea. Tocmai fusese căutat de cei de la Dortmund ori Marseille, să zicem, pentru jucătorul x. Pe vremurile în care fotbalul nostru abia aflase cu ce se mănâncă meseria de impresar, Ion Alecsandrescu, adică Steaua, şi Vasile Ianul,...

 • Rapidul, dragostea şi licenţierea
  29 iun 2013   Blog

  În sistemul aproape cert cu 18 echipe în prima ligă, Rapidul face parte din programul de lucru al preşedintelui LPF. Socoteala e simplă, Rapidul pe prima scenă e o idee care mulţumeşte televiziunile şi le dă imbold pentru semnarea unui contract la fel de generos cu cluburile ca şi până acum. Plus că, salvat în ceasul al doisprezecelea, clubul din Giuleşti ar fi îndatorat salvatorului, măcar pentru o perioadă publicul de acolo nemairiscând să intre sub incidenţa Legii 4 pentru diversele trimiteri la brutărie.

 • De la ”regulat” la ”curvă ordinară” şi înapoi
  28 iun 2013   Blog

  De departe cel mai caraghis sezon din punct de vedere al retrogradărilor/promovărilor din/în Liga I a fost 2010-2011. Mi-a luat ceva să-mi aduc aminte, nici nu sunt sigur 100% că nu fac vreo greşeală, dar a fost cam aşa: Timişoara, Bistriţa, Craiova, Brăneşti, Urziceni n-au luat licenţa din Liga I. Ultimele trei retrogradaseră oricum, dar Timişoara şi Bistriţa au provocat în plus o gaură de două locuri. Atunci s-a umplut golul mult mai uşor decât acum şi fără mari discuţii, deşi caraghiosul a atins cote maxime. Sportul, ocupanta ultimului loc, a beneficiat de o...

 • De rău, de bine, dă MM cu pumnu-n mine!
  28 iun 2013   Blog

  Oficialul unui club important din România cu poreclă inspirată din numele bomboanelor colorate (alea cu creier de alună ce se ceartă pe banda de la casa hipermarketului) a interzis accesul mai multor instituţii de presă la acţiunile echipei din cantonamentul ce va avea loc în Anglia.

 • Atenţie, cade Neymar!
  28 iun 2013   Blog

  Florin Piersic, alias Mărgelatu, scotea pistolul cu nenumărate ţevi, îi lua la ţintă pe călăreţi şi începea măcelul. Băieţi şi cai, dresaţi toţi de Sobi Cech, Dumnezeu să-l apere!

 • Cu ce bani transferă Steaua?
  27 iun 2013   Blog

  Excluderea suspendată a Stelei este cel mai bun verdict pe care îl putea da UEFA pentru încarceratul Becali. Cele 20 de milioane de euro din grupele Ligii, dacă se va ajunge acolo, pot intra, prin intermediarul Steaua, în buzunarele familiei de la Pipera. Păi unde să se ducă atâţia bani?

 • Craiova, lacăte şi proiecte
  27 iun 2013   Blog

  De doi ani Craiova n-are echipă, însă are tabere, opinii şi oameni veşnic nemulţumiţi. Îi lipsesc acut banii, o strangulează proiectele, care apar ca o erupţie pe corp şi trec de la sine, fără nici un fel de unguent. Le şterge timpul, în doar câteva zile.

 • Fotbal pe sprânceană
  27 iun 2013   Blog

  De la gardurile din cartierul Floreasca până la blocurile dosite din Berceni, vopseaua are aceeaşi culoare. Cu roşu, o mână grăbită a scris cu spray „Pleacă, Borcea!“, dar mesajul s-a degradat după ploile şi zăpezile din ultimii doi ani. Alături, mâna nemulţumirii a împrospătat îndemnul, „Pleacă, Badea!“, şi a păstrat loc pentru un alt eventual „Pleacă“.

 • Pericolul excluderii rămâne
  27 iun 2013   Blog

  În euforia creată de decizia UEFA favorabilă Stelei, se uită, cred, un lucru. Şi anume că Steaua a fost totuşi condamnată la un an de excludere din cupele europene. Sigur că această condamnare este una suspendată, dar condamnarea rămâne, aşa cum şi Victor Piţurcă rămâne un condamnat penal, deşi el poate sta pe banca naţionalei cu complicitatea preşedintelui Mircea Sandu. Acum important este că fotbaliştii şi antrenorii actuali ai Stelei îşi pot continua în preliminariile Ligii Campionilor munca începută în sezonul trecut, dar nu cred că trebuie uitată...

 • Premierea e mită până la urmă?
  27 iun 2013   Blog

  Un om a primit trei ani de închisoare cu executare pentru dare de mită, decizie definitivă şi executorie a justiţiei din România. Pe plan fotbalistic, în exact aceeaşi speţă, clubul pe care îl reprezintă, patronează şi finanţează omul respectiv a primit un an cu suspendare din competiţiile europene şi nimic în campionatul intern. Numele celor implicaţi ar trebui să fie absolut irelevante, deşi e posibil să nu fie. E posibil şi ca numele Becali să fi provocat o înăsprire a pedepsei penale, la fel cum e posibil ca numele Stelei să fi provocat o îndulcire a...

 • Nadia, margarina şi unsuroşii! Nadia, margarina şi unsuroşii!
  26 iun 2013   Blog

 • Nadia, margarina şi unsuroşii
  26 iun 2013   Blog

  Probabil că fără să ne dăm seama Pământul s-a întors cu susul în jos de vreme ce Nadia a ajuns să fie făcută cerşetoare şi nemernică şi să i se spună să-i fie ruşine. În România, nu în altă parte!

 • Naţionala Muntenegrului
  26 iun 2013   Blog

 • O siglă lipsă
  25 iun 2013   Blog

  La ora la care scriu aceste rânduri n-avem decizia confirmată oficial în cazul Stelei. Avem o multitudine de indicii, majoritatea ducând spre suspendarea echipei, dar n-avem o confirmare oficială.

 • A fost sau n-a fost… retragere?
  24 iun 2013   Blog

  Avem tot felul de retrageri din fotbalul nostru. La 45 de ani, Mircea Lucescu se mai băga pe teren la un meci din Divizia A „ca să se retragă“... Prin 2000, Becali Ioan inventa pe plan mondial un gen de retragere, şi anume cea „din emisiunile televizive“. Retragere din emisiuni care s-a făcut, normal, într-o emisiune, şi care, evident, a avut o mare relevanţă, dovadă că „Giovani“ a mai participat de atunci la un milion de alte emisiuni „televizive“...

 • Nu doar UEFA e problema
  24 iun 2013   Blog

  Problema Stelei nu e doar dacă va fi sau nu exclusă astăzi din cupele europene. Asta e doar partea cea mai spectaculoasă şi cu cele mai serioase consecinţe.

 • Tunurile pe musca Oarnă
  23 iun 2013   Blog

  Cam câtă minte îţi trebuie ca să faci una lată rău de tot, precum juniorul Oarnă, dar să nu te simţi cu adevărat fericit decât în momentul în care te admiri pe o reţea de socializare?! Altfel zis, ai copiat la bac la mate, ai scăpat şi nu te-a prins nimeni, dar nu eşti în al nouălea cer, nu eşti cineva decât după ce te află o ţară întreagă după ce te-ai autodenunţat pe YouTube.

 • De ce ţin Sandu şi Dragomir de scaune
  21 iun 2013   Blog

  Dom’ Mitică s-a enervat azi când a văzut că nu se înţelege cu Mircea Sandu cu privire la numărul de echipe din Liga I. Naşu’ îi strică ploile cu Digi, nu cumva să îi ceară ăştia înapoi banii pentru salonul de nunţi şi botezuri! Şi sunt la bătaie milioane de euro, nu nişte mărunţiş. Temă pentru procurorii DNA: luaţi la puricat contractul dintre LPF şi Bergenbier şi veţi avea nişte surprize de zile mari, cu sume imense duse aşa, pe apa Sâmbetei, mai bine zis spre firmele unor prieteni ai domnului Dragomir.

 • Şi aurul trupurilor lor! Sau cum globalizarea ia la mişto fotbalul
  21 iun 2013   Blog

  Fug acasă să văd Spania! Zece le dă la ăia din Tahiti! Discuţie de terasă bucureşteană cu câteva minute înainte de cel mai ridicol meci din istoria civilizată a fotbalului. Şi chiar zece le-a dat! Dar puteau fi mai multe, la capătul unui carnagiu tragicomic pe care politica globalizantă ni-l îndeasă pe gât.

 • Un marţian, antrenor la Vaslui!
  20 iun 2013   Blog

  Porumboiu se trezeşte dis de dimineaţă cu noul antrenor al lui FC Vaslui în cap. De fapt, e chiar în cârca lui! După ce se spală pe ochi, îşi dă seama că FC Vaslui are antrenor. Îl pusese el cu o zi înainte, după ce acum două zile îl dăduse afară pe antrenorul pe care îl numise acum trei zile.

 • Un iceberg c-o valiză-n vârf
  20 iun 2013   Blog

 • Aşa vrea burta lui
  20 iun 2013   Blog

  Numele e de neamţ, apucăturile la fel. Unde aţi văzut un german sadea cum este Laurenţiu Reghecampf să nu profite de prezenţa fotografilor în timpul antrenamentului echipei pe care o pregăteşte tactic, fizic, psihic şi chimic şi să regleze, elegant, nişte conturi!? „Spuneţi-i lui Ştucan că aici n-am burtă, am altceva! Vă rog să vă uitaţi şi să mă fotografiaţi!“, le-a cerut ziariştilor, de sub cozorocul care-i apăra cârlionţul de soare, în timp ce arăta, cu o plăcere demnă de un fetiş, spre locul unde se presupune că ar fi organele genitale.

 • EXCLUSIV. Asta schimbă tot! Un om a muşcat un câine
  19 iun 2013   Blog

  Am învăţat că o informaţie devine ştire atunci când un om muşcă un câine, nu când un câine muşcă un om. Zilele trecute s-a auzit că Adrian Porumboiu a intrat în silenzio stampa. În teoria prezentată mai sus, traducerea gestului făcut de patronul Vasluiului sună cam aşa: Un om muşcă un câine, iar câinele turbează.

 • Pe Hagi l-aţi înjurat. Cine urmează?
  19 iun 2013   Blog

  Am aşteptat să treacă mai întâi câteva zile. Am postat iniţial doar pe pagina de facebook câteva idei. Am zis că poate exagerez eu.

 • Steaua, prin ocolire
  19 iun 2013   Blog

  Deşi deja aleargă de câteva zile pe pajiştile austriece, Steaua nu reuşeşte să aducă nimic nou. Îi are înşurubaţi în noul echipament pe cei trei amanetaţi mai demult. Stanciu, luat din primăvară, Răduţ, reîntors din împrumutul de la Pandurii şi Niţă, semnat când încă nu-şi începuse seria de gafe monumentale din poarta Chiajnei. Nimeni altcineva. Nimic!

CLASAMENT
POZ Echipa M V E Î GOL PCT
vezi detalii clasament »
1 CFR Cluj 10 7 2 1 15-4 50
2 FCSB 10 7 2 1 18-6 48
3 Viitorul 10 6 2 2 18-10 39
4 U Craiova 10 3 2 5 7-10 34
5 Astra 10 2 0 8 6-20 27
6 Sepsi OSK 10 0 2 8 5-19 21
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.