Blog - arhiva mai 2013

 • Petrolul de atunci şi de acum
  31 mai 2013   Blog

  Vineri, Ion Marin a fost în studioul Orei de ProSport, la sport.ro. Proaspăt sosit din Kuwait, proaspăt încununat campion, mult mai relaxat decât atunci când frământa nelipsitul pix între degete pe băncile echipelor româneşti.

 • Gura bate Cupa
  31 mai 2013   Blog

  E corect titlul, e vorba de Cupă, deşi primele două litere coincid. Şi e vorba de gura care a muşcat, nu de vreo gură care ar fi vorbit prostii. Gura lui Bornescu, fireşte. Portarul dedulcit la tegumente umane într-un moment nepotrivit, cu trei zile înaintea de finala Cupei, pe care o ratează din cauza acestui atavism nereprimat.

 • Boxescu
  30 mai 2013   Blog

 • Securitatea la Dinamo
  30 mai 2013   Blog

  Într-un moment în care Steaua este hăituită de procuror, Dinamo a scăpat de Procuror. Managerul cu puteri aproape maxime al Stelei spunea recent că Dinamo va fi un rival pentru Steaua în sezonul viitor în lupta pentru titlu. Nu cred că era ironic, admitea că, în ciuda conflictului pe care l-a avut cu Negoiţă, apreciază ce face la club noul şef al lui Dinamo. Nu cred că Dinamo se va bate pentru titlu în sezonul viitor, probabil că nici Negoiţă nu se gândeşte la asta, doar a şi afirmat public acest lucru. Însă şi eu sunt în grupul celor care apreciază mandatul lui...

 • Principalul atu al Stelei pentru titlul 25
  29 mai 2013   Blog

 • Legende vechi şi noi
  29 mai 2013   Blog

  Am ajuns să le plângem de milă lui Becali, Copos, Negoiţă, Walter sau Niculae, dar avem aceleaşi sentimente faţă de fotbal ca mortul faţă de gropar.

 • Salvaţi-l pe Călin
  29 mai 2013   Blog

  Călin Gherghina este un copil de 15 ani din comuna Calopăr, judeţul Dolj. Povestea băiatului a fost prezentată de Antena 3. Numele său ar trebui trecut în ghilimele. La vârsta lui, puştiul nu are buletin şi nici certificat de naştere, asta pentru că înainte să se nască, tatăl şi-a amanetat identitatea pentru câteva impulsuri la păcănele. Nu a câştigat, dar de atunci omul înghiţit de vârtejul viciilor tot aşteaptă să-i vină trei cireşe în aparat. Şi-a uitat familia şi a plecat interzicându-le copiilor lui chiar şi dreptul la semnătură. Au trecut anii,...

 • De ce-au picat cei ce-au căzut
  29 mai 2013   Blog

  Bistriţa, Iaşiul şi Severinul au picat în primul rând pentru c-au stat tot campionatul pe acele locuri fatale şi, chiar dacă au avut vagi puseuri de performanţă, n

 • Pustiu, dar în funcţie
  28 mai 2013   Blog

  "Să-ţi dai demisia sau să fii dat afară? Răspunsul depinde de ce anume te interesează, reputaţia sau banii. E bine pentru reputaţia ta să-ţi dai demisia, dar dacă faci asta s-ar putea să nu mai ai acces la compensaţiile pe care le poţi primi dacă eşti dat afară”.

 • Pentru Petrolul, carevasezică?
  28 mai 2013   Blog

  Pentru cine a greşit Cojocaru? Lung prilej de vorbe şi de ipoteze! Pentru CFR? Dacă e aşa a făcut-o fie cu întârziere, fie cu anticipaţie. Nu trebuia acum, ci fie anul trecut, fie la anul. Pentru Vaslui? La 2-0 pentru Astra, când a dat Cojocaru acel penalty ridicol, pentru ca Vasluiul să ia locul patru, care nu se ştie dacă duce în Euopa League, trebuia ca Astra să piardă meciul cu CFR, apoi pe cel de la Pandurii şi, în fine, Vasluiul să bată la Iaşi. Cam multe întâmplări fericite, mai ales că tabela arăta 2-0 pentru giurgiuveni, iar fundaşii vişinii levitau să...

 • Deconturi în "montagne russe“
  28 mai 2013   Blog

  Persecuţia ronţăie sufletul celui înfrânt mai ceva ca vulturul care smulge bucăţi din ficatul lui Prometeu. E greu de găsit un învins uşor de consolat. Cine pierde - mai ales la o diferenţă mică şi după nouăzeci de minute de echilibru - simte muşcătura nedreptăţii. Iar în fotbal, mai des decât în alte sporturi, perdantul se grăbeşte să invoce divinitatea, cu pleoapa umedă, vocea tremurată şi reproşul pe limbă. Căci, se ştie, Dumnezeu îi răsfaţă pe învingători şi e neatent cu învinşii. Ce uită dojenitorul, în febra frustrării, e că fotbalul are...

 • Titlu meritat, dar pătat cu blat
  27 mai 2013   Blog

  Steaua plânge şi se bucură, cântă şi jeleşte, bagă rezervele şi nu le mai bagă, nu mai face petrecere şi totuşi face. Pare o echipă bulversată, cu o conducere derutată, într-un moment în care ar trebui ca toată lumea să sărbătorească obţinerea titlului 24. Din exces de zel şi pentru a arăta cât de fidel şi dedicat îi este patronului, managerul în genunchi a ignorat zeci de mii de fani şi pe propriii jucători, încercând să anuleze o sărbătoare pe care steliştii adevăraţi o aşteaptă de şapte ani. Până la urmă, norocul steliştilor s-a numit Gigi...

 • Jupp, Jupp, Ura!
  27 mai 2013   Blog

  Germania are putere maximă, ca să parafrazăm faimoasa proclamaţie de la puşcărie a managerului Stelei. Acelaşi manager care îi invita pe cei care apreciază fotbalul german „să-şi facă rost de-o viaţă”. Sigur, acum şi managerul expert apreciază Bundesliga sau măcar vârfurile ei din moment ce îi prevede lui Reghecampf o carieră de antrenor în Germania. Dar parcă te-ai aştepta la mai multă viziune din partea celui mai bun manager de la Nădlac până la Vama Veche în comparaţie cu un taiwanez sau o coafeză care remarcă progresul unei entităţi doar când el se...

 • Frumoasele şi nefericitele învinse ale lui Bayern
  27 mai 2013   Blog

  Bayern a ajuns la al cincilea trofeu suprem şi a meritat să învingă din prima până în ultima secundă. Dortmund rămâne cu povestea ei frumoasă, cu regretele ei şi, măcar printr-un şir de coincidenţe, cu o perspectivă sumbră.

 • Vestiarul roşu. De furie
  26 mai 2013   Blog

  Aşa-i de regulă, s-a dus luna de miere, gata, periuţa nu e pusă la locul ei, mâncarea e prea fierbinte, nu era rândul meu să iau pâine... Luna de miere dintre Ionuţ Negoiţă şi vestiarul roşu nu doar că s-a încheiat, dar sunt deja fluturate şi actele de divorţ. Jucătorii nu spun de fapt ceea ce gândesc. Sunt revoltaţi: să vină să joace cei 30 de fotbalişti pe care promite că-i aduce Negoiţă! În fond, ei vor să spună ce spun de obicei fotbaliştii noştri la orice reproş venit din peluză, din tribuna oficială, de oriunde de afară: vino, băăă, şi joacă...

 • Adevărurile nemţilor spuse de Mihai şi Marcel
  25 mai 2013   Blog

  Prefaţând ieri, la Ora de ProSport, pe Sport.ro, finala nemţească a Champions League, am vorbit la telefon cu doi români stabiliţi în Germania. „Bavarezul“ Mihai Rusu, fost tenisman, fosta voce a Europei Libere, stabilit de aproape patru decenii la München şi „westfallicul“ Marcel Răducanu, care trăieşte de peste treizeci de ani la Dortmund.

 • Născuţi să suferim de mici
  24 mai 2013   Blog

  Juniorii de 16 ani pierd patru meciuri din ultimele cinci, iau 10 goluri de la nemţi şi strâng într-o dublă pe teren propriu cu Austria un dezastruos 2-8. Per total, ieşim la rampă cu un bilanţ de 4-23, demn de Andorra sau de Insulele Faroe.

 • Jocuri "dă" putere
  24 mai 2013   Blog

  Se întâmpla uneori ca Stalin - să fim bine înţeleşi, cel mai mare măcelar din secolul trecut - să ignore complet sugestiile anturajului său linguşitor, inclusiv pe cele ale sadicului Lavrenti Beria, şeful NKVD. În timpul discuţiei în care acoliţii se întreceau în a-i face pe plac, dictatorul asculta ca şi cum avea mintea în altă parte, îşi scutura pipa şi rostea scurt decizia care răsturna tot ce se vorbise până atunci. Evident, urma replierea gudurătorilor: „Decizia tovarăşului Stalin e înţeleaptă!“.

 • A venit Poliţia cu maşina Dacia
  23 mai 2013   Blog

  Pe Gigi l-au adus cu Dacia. Când s-au deschis porţile ghimpate de la Rahova, ecoul din celulă a evadat prin fereastră. L-au primit cu urale atârnaţi de grilajul geamului. Omul care intra în lumea lor din televizor, a intrat acum pe poartă. La fel ca ei. Cu Dacia.

 • Nea Nicu nu face rating
  23 mai 2013   Blog

  Acum două-trei săptămâni, Adrian Porumboiu îşi exprima opinia despre un top al arbitrilor români all-time, în care el figura al patrulea, după Rainea, Igna şi Crăciunescu

 • Hal de campionat (II)
  22 mai 2013   Blog

  Aşadar, la noi virtuala campioană pierde cu 5-2 acasă în faţa echipei de pe locul 14, iar fosta campioană va termina sezonul undeva pe la mijloc, pentru ca la anul să declanşeze iarăşi asaltul pentru trofeul suprem.

 • Acum a fost blat, Reghecampf?
  22 mai 2013   Blog

  E clar ca penaltyul făcut de Doru Bratu că Laurenţiu Reghecampf a fost prost înţeles.

 • Steaua lui Zeghe
  22 mai 2013   Blog

  Va putea Steaua lui Zeghe să rămână la nivelul Stelei lui Reghe din acest sezon? Greu de spus. Adrian Porumboiu credea încă dinainte de încarcerarea patronului că Steaua va cădea în sezonul viitor şi va reveni la “normalul” din ediţiile trecute de Liga 1. Porumboiu preciza că este nevoie de o scânteie care să declanşeze deraierea de pe această trasă ideală pe care se află în acest moment Steaua. Şi, când colo, a apărut ditamai vâlvătaia şi nu doar o scânteie: Gigi Becali transferat la puşcărie cu un contract de 3 ani.

 • DNA în ADN
  21 mai 2013   Blog

  E o dihanie care guvernează tot ce respiră româneşte. Spaţiul ăsta public, impersonalul "se", se face, se drege, se aude. Locul ăsta în care aducem la comun până şi numerele prime.

 • Mitică, radierul fotbalului românesc
  21 mai 2013   Blog

  Fragment din emisiunea Special, de la televiziunea Sport.ro, duminică aproape de miezul nopţii. Intervievat, Dumitru Dragomir, betonist în timpul liber, preşedinte de ligă, tot în timpul liber. Întrebări de Ioana Cosma.

CLASAMENT
POZ Echipa M V E Î GOL PCT
vezi detalii clasament »
1 CFR Cluj 10 7 2 1 15-4 50
2 FCSB 10 7 2 1 18-6 48
3 Viitorul 10 6 2 2 18-10 39
4 U Craiova 10 3 2 5 7-10 34
5 Astra 10 2 0 8 6-20 27
6 Sepsi OSK 10 0 2 8 5-19 21
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.