Blog - arhiva ianuarie 2013

 • Inutilul poate fi de folos după 11 ani
  31 ian 2013   Blog

  Când începe chiar de ziua ta şi e prima investigaţie jurnalistică serioasă din viaţă, nu ai cum să o uiţi. Mai introduci pe listă şi un telefon de ameninţare şi garantat urmăreşti atent cum tratează justiţia scurgerea de fonduri dinspre Loteria Naţională, un gigant cu o predispoziţie hemoragică din bani publici, înspre George Copos, om de afaceri care a împrumutat 17 ani clubul Rapid. Deocamdată, după 11 ani, am văzut episodul-pilot, terminat cu o condamnare de 4 ani cu executare pentru Copos şi amicul său fost director de Loterie, Nicolae Cristea.

 • Încă o înfrângere cu Stuttgart
  31 ian 2013   Blog

  Distrus după ce managerul Stelei i-a transmis că n-o să-l mai ia la clubul din Pipera via Ghencea, Alexandru Maxim îşi caută consolarea în braţele unei echipe de pluton din Bundesliga. Să refuzi tu virtuala campioană a României pentru un transfer la Stuttgart, locul 11 în Bundesliga şi echipă calificată de Steaua în 16-mile Europa League, după cum spunea acelaşi manager... Bundesliga, despre care mult invocatul manager statuta că, dacă o apreciezi, atunci „get a life“, expresie ce ţine loc de un scuipat internautic între ochi. Spăşit, Maxim a urmat îndemnul...

 • Stridii cu credit la bănci
  30 ian 2013   Blog

  E greu să pui în faţa microfonului un astfel de "subiect". Rişti să te scoată din amorţeală. Fie că te va şoca prin violenţa nădufului pe care îl varsă, fie că te va enerva şi îţi va "bruia" emisiunea, comod nu este.

 • Huhurezii de la Estepona
  30 ian 2013   Blog

  Am deplasat pe malul Mediteranei un grup tricolor unit,

 • Efectul Craioveanu
  30 ian 2013   Blog

  Aparent, întoarcerea lui Gheorghe Craioveanu pe terenul de fotbal emană parfumul capriciului. Craioveanu s-a împlinit ca viaţă profesional-familială, dar nu şi ca siluetă. A rămas cu fibrele şi tendoanele în alertă, fără nelinişti adipoase. De câte ori l-am văzut în ultimii ani, lucrurile pe care le-am remarcat la el au fost sănătatea şi buna dispoziţie. Aşa stând lucrurile, de ce să nu se reapuce de fotbal, fie şi la o echipă de liga a cincea? De ce să nu-şi îngăduie plăcerea revenirii, cu sau fără alunecări în diletantism? De ce să nu-şi viziteze...

 • Sezonul reducerilor la şanse
  29 ian 2013   Blog

  Cu fiecare meci al Interului disputat în Italia, sporeşte regretul determinat de scurgerea masivă de jucători exponenţiali de la CFR.

 • Ajax e numai una!
  29 ian 2013   Blog

  Finalul de meci de la Arnhem ne dă speranţe. Am văzut pe ecranul televizoarelor că se poate, că Ajax poate primi goluri şi că fotbalul total, iniţiat acum vreo 40 de ani de Rinus Michels şi continuat de Ştefan Kovacs, mai e valabil doar cu referire la faza de atac.

 • Mutu şi Ilie
  28 ian 2013   Blog

  Nu vă aşteptaţi să citiţi ceva despre Adrian Mutu şi meciul său cu apa minerală de la Evian. Nimic despre asta. E despre alt Mutu, pe care nici măcar nu-l cheamă Mutu, ci Lilian Ciontu. E mut şi surd, adică surdo-mut din naştere. Are vreo 45 de ani, nevastă, surdo-mută şi ea, şi doi băieţi adolescenţi, perfect normali, unul dintre ei jucând fotbal pe la juniorii Dunării Galaţi.

 • Rapid iese din ilegalitate
  27 ian 2013   Blog

 • Psihobecali
  26 ian 2013   Blog

  Acum 20 de ani, Alex Ferguson avea un truc

 • Craiova, renaştere sau fiasco?
  25 ian 2013   Blog

  Cu părere de rău pentru olteni şi cu riscul de a le încasa înjurături, nu-mi miroase deloc bine aşa-zisa renaştere a Universităţii la care asistăm în aceste zile. Iar ca timişorean, martor al dezastrului Poli, cred că am oarecare expertiză în domeniu. Nu cred în niciuna din părţile implicate. Mititelu, înainte să fie executat fraudulos de FRF, a distrus el însuşi echipa măcar printr-un management defectuos, ca să nu-i spunem prostie, inconştienţă, neputinţă şi amatorism. Nu văd cum actuala deschidere spre acest proiect poate fi sănătoasă. De partea...

 • Scrisoare către un posibil preşedinte
  25 ian 2013   Blog

  Dragă Marcel Popescu, Nu-ţi spun nici domnule preşedinte, nici domnule manager, ci mă adresez ţie, în calitate de vechi prieten, pe numele mic, poate şi pentru a avea o comunicare mai directă. O fac impresionat de pasul imens înainte făcut miercuri şi convins că aceia care s-au gândit că tu poţi gestiona ideea de fotbal în Craiova au făcut cea mai bună alegere.

 • Zbor în bătaia unei lănci
  24 ian 2013   Blog

  Steaua - Ajax nu va fi un simplu meci, ci şi o ciocnire între civilizaţii. E poate meciul cu cea mai mare "diferenţă culturală" din Europa, oricât de pretenţios ar suna. După fiecare ploaie mai vârtoasă, care ne prinde cu poalele în cap şi călare pe case duse la vale, îmi amintesc de batavi şi de cele două treimi din pământul lor smuls mării. Olanda e prototipul a ceea ce se cheamă civilizaţie urbană. Ei au burgul, noi avem satul, ei au spiritul, noi sufletul, ei proiectul, noi continuitatea, ei practică jocul, noi rămânem cu joaca.

 • Steaua vs. Financial Times
  24 ian 2013   Blog

  Umblă vorba că Pintilii ar fi căutat de o echipă din China, care ar pune jos 3 milioane de euro în schimbul mijlocaşului. Steaua însă, nu şi nu! Vocile antrenorului şi patronului l-ar vrea păstrat, ca o rotiţă cheie ce este. Există rotiţe-cheie în fotbal? Există, sigur că da, dar pot fi înlocuite şi ele. Şi Bourceanu e rotiţă-cheie, şi Chiricheş, şi Chipciu, şi Tănase. Dar la un moment dat vor pleca, pentru că au plecat şi Bastos şi Sougou de la CFR, pentru că au plecat şi vor mai pleca şi alţii de la alte echipe mult mai mari decât Steaua. Nu voi face o...

 • Luptele mileniului trei
  23 ian 2013   Blog

  Ne aflăm în faţa unui caz tipic pentru federaţiile altor sporturi decât fotbalul

 • Dreptul de-a pleca
  22 ian 2013   Blog

  Petre Grigoraş şi Cristian Pustai se despart de Pandurii şi Gaz Metan Mediaş însoţiţi de două întrebări argheziene: „De ce-ai plecat? De ce-ai mai fi rămas?“ Chiar aşa, ce i-a făcut pe doi dintre antrenorii pricepuţi, oneşti şi preţuiţi din fotbalul nostru să renunţe? Şi mai ales, ce i-ar fi putut convinge să rămână? E greu de răspuns altfel decât prin intuiţii, bănuieli şi presupuneri.

 • Adevărul are ADN?
  22 ian 2013   Blog

  M-am uitat cu atenţie peste toate pozele cu Dragişa Pejovic, nu sunt foarte multe, căutând ceva special, nu ştiu exact ce, probabil un licăr în privirea lui care să ateste că persoanele care spun adevărul chiar şi atunci când minciuna este universal acceptată au o particularitate anume, o genă care în plan fizic să se manifeste evident.

 • Râpă în sus
  22 ian 2013   Blog

  Pe cine a luat de fapt Steaua? Pe tânărul care devenea campion cu Oţelul şi debuta în echipa naţională contra Italiei sau pe blondul blazat care în tur şi-a pierdut de multe ori chiar şi confortabilul post de titular la echipa de club?

 • Opusul lui Lance Armstrong: când să câştigi nu e TOTUL!
  21 ian 2013   Blog

  E una din poveştile frumoase ale sportului. Poate aţi dat peste ea pe site-urile străine, pe facebook, pe 9gag, pe un blog. A căpătat amploare după publicarea pe Huffington Post şi preluarea de către Piers Morgan, printre alţii. Pe site-urile mari româneşti cel puţin eu n-am găsit-o. Dar asta e mai puţin important, şi spaniolii au prins-o târziu mulţi dintr ei. Povestea s-a răspândit şi se va mai răspândi. Pe facebook, o fotografie depşise 100.000 de like-uri şi 80.000 de share-uri. I se spune deja ”opusul lui Armstrong”.

 • Pustai, dincolo de tablă
  21 ian 2013   Blog

  Nu e vorba de tabla pe care antrenorul-matematician uneori înşiră formule complicate. E despre tabla aceea din tablă, pe care scrie negru pe alb MEDIAŞ, iar cuvântul e tăiat în diagonală cu o linie roşie, ceea ce semnifică ieşirea din localitate.

 • Preabunul din liga mârlanilor
  20 ian 2013   Blog

  Să te crezi cel mai tare manager din Univers, dar să te pună la punct patronul într-o clipită este cu siguranţă umilitor. Nu trebuie să fii un mare specialist ca să-ţi dai seama că Râpă e oricând o variantă mult mai bună decât un anonim brazilian de 28 de ani. Insistenţa managerului şi chiar a antrenorului pentru varianta Cruz, în dauna fundaşului de la Oţelul nu poate ridica astfel decât semne de mirare. Că e vorba de comisioane, interese, obligaţii, relaţii sau prietenii habar n-am, dar nu cred că e nepricepere la mijloc. Becali e însă tot mai greu de...

 • Atenţie Inter, vine Păun!
  20 ian 2013   Blog

  Ştirea amicalului de sâmbătă al CFR-ului ar fi că juniorul Păun a prins o repriză cu Ferencvaros. Antrenorul Paulo Sergio a folosit câte o garnitură pe fiecare repriză, iar Păun a fost alintat cu cea de start.

 • Asta e Steaua? Un deget în sus?
  19 ian 2013   Blog

  Ieri, reporterii ProSport care muncesc la Marbella pentru ca milioanele de fani ai Stelei să afle la timp ce se întâmplă acolo, au avut onoarea de a vedea degetul mijlociu al ofiţerului de presă al Stelei. Închipuiţi-vi-i pe cei de la As nevoiţi să privească aceeaşi parte anatomică a şefului de media de la Real sau pe cei de la Corriere, să zicem, primind acelaşi mesaj salivar de la falanga mijlocie a responsabilului de Stampa de la Juve!

 • Sportul, prima minune a lumii
  18 ian 2013   Blog

  Copiii care se nasc cu sindromul Down sunt de cele mai multe ori marginalizaţi de societate, sunt priviţi cu suspiciune şi, în general, nu li se dă nicio şansă. Copilul diagnosticat cu o astfel de boală prezintă retard mental, are un coeficient de inteligenţă redus, comunică greu cu cei din jur. Pe la patru ani şi ceva, Andrei Filimon, a cărui poveste o puteţi citi în această pagină, abia bâiguia câteva cuvinte. La cinci ani, a început să articuleze câteva propoziţii. Trăia în lumea lui, una paralelă cu cea reală, iar boala părea că a câştigat bătălia....

 • S-a descoperit Bărboianu. Găsitorului recompensă
  17 ian 2013   Blog

  Crezi despre tine că ai talent? Ai dat vreodată cu piciorul în minge?

CLASAMENT
POZ Echipa M V E Î GOL PCT
vezi detalii clasament »
1 CFR Cluj 10 7 2 1 15-4 50
2 FCSB 10 7 2 1 18-6 48
3 Viitorul 10 6 2 2 18-10 39
4 U Craiova 10 3 2 5 7-10 34
5 Astra 10 2 0 8 6-20 27
6 Sepsi OSK 10 0 2 8 5-19 21
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.