Blog - arhiva noiembrie 2012

 • Farmeciul vieţii
  30 nov 2012   Blog

  Îmi aduc aminte de parcă ar fi din altă lume. Un amorez se strecoară de după uşă, în acelaşi timp în care soţul este întâmpinat de "păcătoasă". Amantul scoate din buzunar un banner: "Hai, Rapidu'!". Aşa a intrat Giuleştiul în viaţa mea: cu o grafică umoristică din vechea revistă Urzica. A trecut mult de-atunci.

 • Aşa să te tot fure!
  29 nov 2012   Blog

  Nefurată de arbitru, CFR nu s-a mai oprit din joc, a renunţat să-i ia la mişto pe cei care se uitau la meci, pe cei care au îngheţat în tribune sau pe cei care au plătit bani grei pe televizare.

 • O Gală cum n-a mai fost
  29 nov 2012   Blog

  N-am dormit şi n-am mâncat de trei zile. Muncim la Gala ProSport de câteva luni. Nimic nu mi-am dorit să iasă mai bine decât evenimentul din aceasta seară. Şi nimic n-am pregătit mai bine decât Gala aceasta. Am nişte emoţii uriaşe. Deşi am pregătit până la ultima virgulă textul pe care îl voi citi, am impresia că nu ştiu nimic din el.

 • Tatăl şi fiul
  28 nov 2012   Blog

  "E foarte talentat". De câte ori nu am auzit ohtătura asta?! O spunem cu atât de mult prea mare uşurinţă. La fiecare floare răsărită din iarbă, la fiecare 'nefăcută' văzută pe teren... Apoi sărim pe toate canalele media şi îl tragem pe noul "prinţ" înapoi în rând, iar pe ziarişti îi trimitem "acolo unde le e locul": "Lăsaţi-l, băi, în pace! Nici nu a scos bine capul şi îl faceţi vedetă. O să moară şi ăsta speranţă".

 • Trufia e un păcat
  27 nov 2012   Blog

  Steaua n-are nimic neobişnuit. Steaua a intrat în criza liderilor. E o suferinţă acută, dar banală, care apare atunci când vezi că eşti singur cu tine însuţi, că nu-ţi mai suflă nimeni în ceafă. Că trebuie să ţi se aducă echipe cu care să joci, pentru că pe astea de pe aici le-ai pus deja la pământ.

 • Morar moral
  27 nov 2012   Blog

  „Sistemul se apără cum ştie mai bine“.

 • Lecţia gnosticului de la Giurgiu
  26 nov 2012   Blog

 • Cocalarii
  26 nov 2012   Blog

  Rămasă fără "coco", Liga 1 traversează o perioadă... rococo. Asta e un fel de decadenţă, doar că la noi e mimată la scadenţă.

 • Tabloul ratat şi peretele perfect
  25 nov 2012   Blog

  Pentru că trăim într‑o ţară veselă, antrenorul manta al Rapidului, Marian Rada, îi ironizează pe cei de la Steaua după înfrângerea cu Stuttgart.

 • Despre blaturile etapei
  25 nov 2012   Blog

  Modul categoric în care a fost depăşită (citeşte umilită!) Steaua de Stuttgart te poate duce cu gândul şi la faptul că actuala echipă a lui Reghecampf a fost umflată până acum de câţiva adversari modeşti, fricoşi, ascultători. Trebuie să o spunem pe-aia dreaptă: Steaua a avut în acest campionat câteva meciuri făcute uşoare de nişte adversari de carton, fără valoare şi, uneori, fără interes (aici se poate citi şi “cu interes”). În plus, o formaţie care defilase până atunci în campionat şi chiar în Europa League se poate prezenta în acest hal la cel...

 • Coane Jorj, s-a acrit vinul!
  25 nov 2012   Blog

  Meci mizerabil al Rapidului la Piatra Neamţ. N-a fost însă nici primul clacaj din istoria Rapidului, cu siguranţă nu va fi nici ultimul. Orice altă echipă de pluton, fără cine

 • Şutgard
  24 nov 2012   Blog

  Joi a fost Ziua Recunoştinţei. Cum deja Helăuinu’ e cea mai populară sărbătoare la români, şi Ziua Recunoştinţei a intrat în calendarul de paranghelii al neamului. Pe post de curcan sacrificat, Steaua. Steaua a fost un curcan umflat în pene până la implozie după cele 17 meciuri consecutive fără înfrângere. O serie în care s-au amalgamat victorii meritorii, partide câştigate cu arbitri, copii norvegieni sacrificaţi pe Arena Naţională, danezi bătuţi la biliard cu Nikolic pe post de (a)tac, adversari de paie sfârtecaţi prin Liga 1. Un campionat în care Stelei...

 • Un Porumboiu mai curat
  23 nov 2012   Blog

  Porumboiu la Rapid sună ca şi cum ai merge cu vacile pe şine. Chiar să vrea asta moşierul din Moldova? Să se facă de râs şi la Bucureşti după ce a ajuns un fel de Stan şi Bran, doi într-unul, la Vaslui? Dacă îi place să presteze circ la tv din „Ţărănoaia”, de ce nu şi din Capitală... Poate face mult mai multe aici, din locuri mult mai selecte. Îl poate jigni şi îl poate face praf pe Crăciunescu de la AFI Cotroceni sau din Centrul Vechi, se poate porcăi cu diverşi manageri extravaganţi direct din Giuleşti sau din Crângaşi. Porumboiu poate sări la gâtul...

 • Steaua, interesant şi drăguţ
  23 nov 2012   Blog

  Inteligenţa e ca frumuseţea, o chestiune de dispoziţie. Nu poţi să fii tot timpul "deştept", aşa cum sunt clipe când simţi nevoia să te ascunzi, indiferent de cât de darnică a fost natura cu tine. Risc şi spun că Steaua, varianta 2012, arată bine. Mai o operaţie estetică, mai un retuş de ultim moment, mai un tratatament cosmetic sau nişte boieli venite din punguliţele cu energizantul minune, totul e luminos în vitrina din Ghencea.

 • Profesionişti în arta de a lua gol
  22 nov 2012   Blog

  Românii au ales calea patriotismului de duzină, a sentimentalismului faţă de un om care, le place unora să creadă, îi reprezintă într-un fotbal tot mai inaccesibil. Nu fac parte din această categorie. Indiferent de câte milioane de euro i-a băgat lui Raţ în buzunar, un antrenor care îşi face un jucător “nesimţit” şi-l acuză de eşecurile echipei în faţa pupilelor holbate ale camerelor video e doar un învăţător lipsit de echilibru, aflat mereu în căutare de perciuni buni de smuls.

 • Copenhacker
  22 nov 2012   Blog

  Acum, discuţia se poartă în jurul fazei din care Nordsjaelland a marcat la două minute de la acest incident. Nici măcar Mircea Lucescu nu afirmă tranşant că Şahtar a lăsat-o pe Nordsjaelland să înscrie din nou pentru a şterge golul lui Luiz Adriano, antrenorul român afirmând că „echipa sa s-a relaxat în acea fază şi că a avut impresia că jucătorii săi i-au lăsat pe adversari să marcheze“. Antrenorul danez nu a fost deloc de acord, iar în timpul meciului, în momentul în care formaţia sa marca al doilea gol, cel aşa-zis lăsat de Şahtar, a făcut nişte...

 • Paulo Sergio, instinctual şi curajos
  21 nov 2012   Blog

  “Apăraţi-vă, dar calificaţi-vă!”, asta scriam alaltăieri, în avancronica meciului. S-au apărat, posesia de sub 35 la sută o dovedeşte. Şi s-au şi calificat în primăvară, ceea ce pentru istoria de 105 ani a CFR-ului, e unicat!

 • Dor de Boucaut
  21 nov 2012   Blog

  Vizita acelui Boucaut pe meleagurile noastre ne-a zdruncinat încrederea în arbitrajul străin. Probabil că belgianul încă nici n-ajunsese la aeroport, când Vasluiul a trimis un comunicat patriotic, prin care renunţa la serviciile străinătăţii în materie de arbitraj în favoarea elementului autohton. Justificat prin prestaţia îngrozitoare a lui Boucaut la Steaua-Dinamo, prin penaltyul decisiv dat de acel croat pentru CFR la meciul cu U Cluj sau prin amintirea spaniolului care a trimis titlul la Urziceni. Vasluiul a renunţat, Rapid şi Dinamo au probleme financiare şi numai de...

 • Un Campf cu sânge de Escu
  20 nov 2012   Blog

  E ameţitor ce face Steaua. Optsprezece puncte în faţa lui Dinamo, un joc de pase năucitor, nişte jucători care aleargă de parcă toată viaţa au făcut asta de plăcere, pe panta de la Academie, cote de transferuri uluitoare, mulţi adversari care nu îndrăznesc să scoată capul din pământ sau din biletele cu cote la pariuri, o impresară care are sub contract peste 100 de jucători din Liga 1, un antrenor, soţul doamnei de mai sus, care bea multă apă, un manager care imită antrenorul, un preparator fizic care fierbe poţiuni magice precum druizii şi apoi le pune în pungi...

 • Apăraţi-vă, dar calificaţi-vă!
  20 nov 2012   Blog

  Toate cele patru puncte câte stau în dreptul CFR-ului în clasamentul grupei de Champions League au fost rodul unui intens şi eficient zbucium defensiv, plus al unor contraatacuri perfect ţintite. La Braga şi la Istanbul reduta a funcţionat şi e clar că în acest moment campioana României asta e în stare să facă: să stea la cutie şi să lovească pe contre.

 • Contrariez, deci exist
  19 nov 2012   Blog

  Există oameni care sfidează şi când îşi beau ceaiul. Zlatan Ibrahimovic se numără printre ei, chit că meniul lui lichid cuprinde şi altceva în afara infuziilor de plante. Ibrahimovic reuşeşte fără eforturi să fie în acelaşi timp fotbalist şi personaj. Îmbrăcat în tatuaje, şmecher, slobod la gură, fanfaron cu glanda modestiei extirpată de mult, el oferă contrastul perfect pentru Iniesta, cu aerul lui de premiant cuminţel care nu-l părăseşte nici la însurătoare, nici la marcarea golului decisiv într-o finală de Cupă Mondială.

 • Nişte plebei şi curtea regelui Hagi
  19 nov 2012   Blog

  MIC EXCURS: Înţelepciunea nu vine cu anii. Oricine face acel lucru care îl împlineşte este un înţelept. Înţelepciunea nu vine nici cu fanii. Un cioban-patron de echipă, spre exemplu, nu poate fi un înţelept. La noi, înţelepciunea vine cu banii. De-aia avem un rege atât de timid şi deloc... funny.

 • Noiembrie, încă un bal
  19 nov 2012   Blog

  În plină euforie / hegemonie, antrenorul şi managerul Stelei au descoperit că Steaua are mulţi spectatori de fotbal, dar puţini suporteri.

 • Şantier în lucru
  18 nov 2012   Blog

  Pentru Dinamo, orice comparaţie duce obligatoriu la Steaua, aşa că nu e nici o fericire să faci 1-1 acolo unde, săptămâna trecută, roş-albaştrii defilau cu 4-0. Ce-i drept, de data asta Bejan a fost atent la degajări, iar Bălaşa s-a abţinut să faulteze în careu, aşa că n-a mai fost vorba de 2-0 şi meci jucat încă din minutul 5. În plus, a apărut rasa pură a lui Romario de Ovidiu, moment de genialitate de care puştii Litoralului nu fuseseră vizitaţi în confruntarea cu liderul detaşat.

 • Ce rău v-a făcut Hagi?
  18 nov 2012   Blog

  Citeşti, îţi faci cruce şi nu poţi să nu te întrebi: ce rău v-a făcut Hagi, oameni buni? Avertismentul lui Gică Popescu aproape că i-a aruncat pe unii în braţele extazului...Hagi mai dă un chix, yes! Hagi s-ar putea să aibă probleme financiare într-un viitor nu tocmai îndepărtat dacă nu va fi susţinut de nimeni, dădea din casă cumnatul Gică Popescu.

CLASAMENT
POZ Echipa M V E Î GOL PCT
vezi detalii clasament »
1 CFR Cluj 10 7 2 1 15-4 50
2 FCSB 10 7 2 1 18-6 48
3 Viitorul 10 6 2 2 18-10 39
4 U Craiova 10 3 2 5 7-10 34
5 Astra 10 2 0 8 6-20 27
6 Sepsi OSK 10 0 2 8 5-19 21
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.