Blog - arhiva februarie 2012

 • De ce e Steaua în spatele lui Dinamo
  29 feb 2012   Blog

  Steaua a ajuns cel mai rău dintre fostele echipe departamentale! Pare un strigoi care bântuie prin diverse case! A fugit din Ghencea şi a ajuns să se antreneze la Mogoşoaia, la Buftea, la Constanţa. Meciurile le joacă la Ploieşti, la Cluj, la Buzău sau pe Naţional Arena. Îşi poate schimba numele din Steaua Bucureşti în Steaua Globe-trotter! „Iliesta” s-a transformat într-un fel de „El fugitivo”!

 • Testarea arbitrilor, trecut, prezent . Oare şi viitor?
  29 feb 2012   Blog

  Trei arbitri FIFA n-au luat testarea teoretică. Probabil că n-au ştiut, de-aia n-au luat-o. După cum, pe vremuri aveau probleme cei care acum n-au, adică alţi fii. Ieri unii, azi alţii, într-o succesiune a lustraţiei fiilor de către taţii aflaţi la putere, după ce anii trecuţi alţi taţi lustrau alţi fii.

 • Deci este greu
  28 feb 2012   Blog

  Prea multe nu sunt de spus. Prima stenogramă din istoria şedinţelor ţinute de şefii fotbalului românesc, dată publicităţii pentru că respectivii au fost obligaţi s-o depună la dosar într-un proces, vorbeşte de la sine despre tot ceea ce presa a scris de-a lungul deceniilor. Toate „minciunile”, probate dintr-un foc. De-odată.

 • De ce nu mai iubim naţionala?
  28 feb 2012   Blog

  Dacă-i batem pe uruguayeni, o să spunem că e un rezultat mare, că o victorie împotriva locului patru de la ultima Cupă Mondială nu e la îndemâna oricui. Şi chiar nu e. Dacă ne bat, o să spunem c-a fost un test util şi că întotdeauna poţi învăţa dacă îi ai în faţă pe Forlan sau pe Suarez. Şi iarăşi va fi adevărat, propovăduitorii unor asemenea idei având perfectă dreptate. Meciul cu Uruguay e cea mai importantă întâmplare din istoria echipei naţionale de pe teren propriu de la acel 5-1 cu Germania, din Giuleşti, de la care au trecut însă aproape 8 ani....

 • Noi suntem campioni mondiali
  28 feb 2012   Blog

  Cu călcâiul poţi marca în două feluri: eficient şi la mişto. Varianta la mişto se practică atunci când ţi-ai pus deja adversarul cu botul pe labe şi ţi-a mai rămas doar să-i dai lovitura decisivă în mod umilitor. Memoria reţine aici o fază avându-l ca actor principal pe Marcel Răducanu, într-un 6-0 cu Young Boys Berna. După ce a driblat vreo cinci adversari, inclusiv portarul, fostul mare şeptar al Stelei (au existat şi alţi şeptari de legendă, nu doar Lăcătuş!) a aşezat mingea pe linia porţii goale şi a împins-o cu călcâiul în plasă.

 • Pelerinajul
  28 feb 2012   Blog

  Drumul spre Wembley ar trebui să fie pentru orice suporter precum pelerinajele la Ierusalim sau Mecca pentru credincioşii din lumea întreagă. O experienţă care trebuie încercată de orice fan pentru o trăire profundă a ceea ce înseamnă comuniunea între suporteri şi echipă. Distanţa sau costurile n-ar trebui să conteze, aşa cum aceste detalii nu pot opri milioane şi milioane de oameni să ajungă în centrele religioase ale lumii.

 • Talent şi exuberanţă
  27 feb 2012   Blog

  „Un fotbal născut din talent şi exuberanţă”. Arsene Wenger, cu figura lui de director de liceu care le explică elevilor de ce nu-i frumos să fumeze în veceu, a crezut că rezumă doar jocul lui Arsenal, dar de fapt a prins în câteva cuvinte imaginea unui weekend. Wenger a profitat de graţiere, desigur. În minutul 35 al meciului cu Tottenham, când călăii pregăteau piroanele pentru răstignire, pe faţa lui se întinsese o nedumerire de inventator care îşi vede ideea sabotată de proba practică. Wenger intră, cu sau fără rezultate, într-o serie de căutători...

 • Dublul-limbaj din fotbalul românesc
  27 feb 2012   Blog

  Răzvan Raţ are dreptate să se simtă frustrat. Are toate argumentele decente din lume pentru a pretinde banderola de căpitan al tricolorilor.

 • Logica lui Piţurcă
  27 feb 2012   Blog

  Să încercăm să înţelegem strategia lui Piţurcă. Măcar cea exprimată public, pentru că prea rar ceea ce se spune este şi adevărul.

 • Vrem arbitri cu fustă!
  26 feb 2012   Blog

  Mă întreb ce s-ar întâmpla în România dacă arbitrii unui derby pentru titlu ar greşi în halul în care au făcut-o cei care au condus Milan - Juventus 1-1, unde gazdelor nu le-a fost validat un gol perfect valabil, la 1-0, deşi mingea intrase un metru în poartă! Nu zic că la italieni nu a fost scandal după această decizie, dar la noi cred că arbitrii respectivi ar fi fost jupuiţi de vii la televizo sau ar fi fost condamnaţi la moarte, scoşi din ţară, nu numai din arbitraj, iar baremurile ar fi fost desfiinţate definitiv.

 • Sindromul Mutu
  26 feb 2012   Blog

  Aşa ne trebuie. Brandan a privit de sus vestiarul Stelei, se spune, şi de fapt ne-a privit pe toţi de sus. Argentinianul a ştiut cum să cumpere vestiarul Stelei, l-a citit dintr-o ocheadă şi a simţit câte parale face o echipă rătăcită la opt puncte de lider. Brandan n-a făcut altceva decât să-i cumpere la preţul corect pe Tănase, pe Tătăruşanu, pe oricare dintre Costea, pe toţi ceilalţi.

 • Tătăruşanu. Ridicaţi piatra?
  25 feb 2012   Blog

  După un cutremur resimţit pe scala Becali, urmează tradiţionalele replici la televizor. Tătăruşanu a fost judecat în direct, portarul a fost tratat fără mănuşi. Ciprian a greşit la golul din tur şi a strigat joi seara „Pârtieee!”, iar olandezii au profitat de alunecarea sa ridicolă. Twente are un armăsar pe stema clubului. Până s-a ridicat Tătăruşanu, calul plecase spre Gelsenkirchen. Portarul, care se ezita să degajeze balonul în finalul meciului cu Franţa, când doar o victorie ne mai ţinea în cursa pentru Euro 2012, a gafat când a încercat să degajeze o...

 • Căpitane, căpitanii nu plâng!
  25 feb 2012   Blog

  De la tine, mijlocaşul Bourceanu, aşteptăm nu numai recuperări din picioarele adversarilor, ci şi pase mai lungi de doi metri. Că dacă scoţi mingea de la ei şi s-o dai tot la ei, n-ai făcut nimic! De la tine, căpitanul Bourceanu, aşteptăm mult mai mult. Funcţia nu presupune doar purtarea unui accesoriu vestimentar, ci şi conturarea unei personalităţi care să servească drept exemplu colegilor. La finalul meciului cu Twente, ţi-au dat lacrimile. Poate de necaz, poate de presupusă nedreptate, nimeni nu poate preciza de ce plânge atunci când plânge. Reacţie normală...

 • Patul prea mic, mingea prea mică, Steaua prea mică!
  23 feb 2012   Blog

  La Mogoşoaia patul a fost prea mic şi Tătăruşanu s-a cerut acasă, că nu încape! La Enschede a fost mingea prea mică, terenul prea alunecos şi adversarul la vreo 5 metri, adică mult prea aproape.

 • Un furt necalificat
  23 feb 2012   Blog

  Un român, întâmplător fan al Stelei, a fost prins la furat în magazinul lui Twente înainte de meci.Venise să facă bişniţă de la Paris, locul în care acum un secol crema intelectualităţii noastre crea şi lega nişte relaţii pe care nicio armată de diplomaţi de meserie n-a mai reuşit de atunci să le realizeze. O bluză cu sigla lui Twente l-a tentat atât de tare pe hoţ, încât a uitat că venise la Enschede în calitate de ambasador neoficial al Stelei. Nu i-a păsat nicio clipă că pierde meciul sau că jucătorii lui Ilie Stan aveau nevoie de fiecare voce disponibilă.

 • Napoli sau revenirea la un sistem dispărut
  23 feb 2012   Blog

  Iată că se poate bate Chelsea jucând cu trei oameni pe linia de fund, într-o idee tactică despre care se spune că e a fricii, a defensivei şi, în general, a trecutului! Napoli a putut să facă asta şi oricât s-ar spune despre Chelsea c-ar fi o echipă în criză, departe de strălucirea de altădată, rezultatul are valoare cu atât mai mare cu cât a fost 1-0 pentru londonezi, iar depăşitul sistem al lui Mazzarri a adus trei goluri şi multe alte ocazii. Acest 3-4-3, sau 3-5-2, sau 3-4-1-2, că tot cam aia e, mai e practicat în zilele noastre de echipele mici din Italia, de...

 • Gigi, demisia!
  22 feb 2012   Blog

  Becali ar fi trebuit demis demult de la Steaua. Sau trebuia să se autodemită de când a început să-şi bată joc de fostele glorii ale clubului.

 • Du-te, Pablo, du-te! Du-te peste ei!
  22 feb 2012   Blog

  Dacă toate lucrurile vor fi aşa cum au fost planificate, mai pe româneşte, dacă toată lumea se va ţine de cuvânt,

 • Paradoxul Becali
  22 feb 2012   Blog

  În urmă cu mai bine de zece ani, într-o seară la Procesul Etapei…

 • Impostorii printre noi
  22 feb 2012   Blog

  „Până să ajungem la Consiliul Judeţean, infractorii intraseră primii. Au furat tot: mâncare, mobilă, haine, covoare...”.

 • Atacul cu orice preţ
  21 feb 2012   Blog

  Deşi jocul ofensiv cu Twente a fost aşa şi aşa, la Steaua atacul e o chestiune extrem de importantă. Atacul care nu întotdeauna pune în pericol poarta adversă, dar creează panică în propriile rânduri.

 • Toreadorul blând
  21 feb 2012   Blog

  Cu ironia pe care oamenii isteţi o poartă mereu în bagaj, Ellen DeGeneres a răbufnit cândva împotriva stilului sănătos de viaţă: „Bunicul a început să meargă opt kilometri pe jos în fiecare zi când avea şaizeci de ani. Acum are optzeci şi cinci şi nimeni nu ştie unde naiba e.”

 • Masochistul
  21 feb 2012   Blog

  Habar nu am dacă la ora asta Ilie Stan e demis, mai stă un meci sau zece ani la Steaua. Nu că nu ştiu eu, dar e posibil ca în ultimele cinci minute să se fi schimbat decizia de-atâtea ori că nu am cum să ştiu. Sau să fi fost valabile toate trei variantele, de câte două ori fiecare, în cele cinci minute. E cel puţin la fel de mare nebunia să comentezi nişte simple nebunii. Pierdere de vreme. Mai util de studiat, de către psihiatri mă gândesc, este ce se întâmplă în capul înt

 • Boxul e numărat
  20 feb 2012   Blog

  Fără îndoială că, în cazul lui Vitali Klischko, avem de-a face cu un fenomen similar cu Roger Federer.

 • Miracolul Neşu
  20 feb 2012   Blog

  Îl văd pe Neşu sărind la un moment dat din scaunul cu rotile şi sfidând orice prognoză medicală, îl văd mergând şi spunându-le doctorilor, cu aerul său molcom de orădean: „V-am zis eu că o să-mi revin, vă mulţumesc că m-aţi ajutat, aveaţi dreptate să nu-mi daţi prea multe şanse, dar eu am crezut întotdeauna că voi fi din nou un om normal”. Îl mai văd jucând iarăşi fotbal, bucurându-se că are mingea la picior, sărind bezmetic la cap, cu riscul de a şi-l sparge meci de meci, şi continuând bandajat, cu un fir de sânge care i se scurge pe frunte. Îl...

CLASAMENT
POZ Echipa M V E Î GOL PCT
vezi detalii clasament »
1 CFR Cluj 10 7 2 1 15-4 50
2 FCSB 10 7 2 1 18-6 48
3 Viitorul 10 6 2 2 18-10 39
4 U Craiova 10 3 2 5 7-10 34
5 Astra 10 2 0 8 6-20 27
6 Sepsi OSK 10 0 2 8 5-19 21
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.